burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija60 išlera

Čokoladni išleri sa lešnicima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
60 išlera

Sastojci

Za testo:

180 g putera

100 g C šećera u prahu

1 žumance

100 g mlevenih prženih lešnika

200 g brašna

Za fil:

125 g putera

125 g šećera

2 jajeta

75 g čokolade

Za glazuru:

50 g čokolade

3 kašike ulja

lešnika po želji

Čokoladni išleri sa lešnicima

Koraci pripreme

Mikserom penasto umutite margarin sa C šećerom u prahu. Dodajte žumance i nastavite da mutite.

Kada se smesa ujednačila, dodajte prženi mleveni lešnik, promešajte pa brašnom umesite testo. Uvijte testo u foliju i ostavite da odstoji 30 minuta da odmori. Za to vreme pripremite fil.

U sud sipajte jaja i šećer. Mikserom malo umutite da se šećer istopi. Kuvajte na pari 15 minuta pa nakon toga dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok se ona ne istopi.

Sklonite sa pare i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se čokoladni deo fila ohladio dodajte postepeno umućen puter i sve zajedno izmiksajte.

Testo za išlere podelite na dva dela. Radnu površinu pospite brašnom i testo od gore pospite brašnom pa polako oklagijom razvijte na debljinu 5 mm.

Vadite krugove modlom željene veličine i slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Isto postupite i sa drugom polovinom testa. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta.

Fil sipajte u poslastičarski špric. Filujte jedan krug, a drugim preklopite.

Ostavite kolačiće u frižider 10-15 minuta da se fil malo stegne.

Za to vreme otopite čokoladu sa uljem na tihoj vatri pa u nju umačite po jednu stranu išlera.

Preko čokoladne glazure pospite malo seckanih prženih lešnika.

Naši proizvodi

Čokoladni išleri sa lešnicima

Koraci pripreme

Mikserom penasto umutite margarin sa C šećerom u prahu. Dodajte žumance i nastavite da mutite.

Kada se smesa ujednačila, dodajte prženi mleveni lešnik, promešajte pa brašnom umesite testo. Uvijte testo u foliju i ostavite da odstoji 30 minuta da odmori. Za to vreme pripremite fil.

U sud sipajte jaja i šećer. Mikserom malo umutite da se šećer istopi. Kuvajte na pari 15 minuta pa nakon toga dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok se ona ne istopi.

Sklonite sa pare i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se čokoladni deo fila ohladio dodajte postepeno umućen puter i sve zajedno izmiksajte.

Testo za išlere podelite na dva dela. Radnu površinu pospite brašnom i testo od gore pospite brašnom pa polako oklagijom razvijte na debljinu 5 mm.

Vadite krugove modlom željene veličine i slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Isto postupite i sa drugom polovinom testa. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta.

Fil sipajte u poslastičarski špric. Filujte jedan krug, a drugim preklopite.

Ostavite kolačiće u frižider 10-15 minuta da se fil malo stegne.

Za to vreme otopite čokoladu sa uljem na tihoj vatri pa u nju umačite po jednu stranu išlera.

Preko čokoladne glazure pospite malo seckanih prženih lešnika.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept