burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladne projice sa borovnicom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

2/3 šolje šećera

1 jaje

1 šolja ulja

1/3 šolje mleka

1 kašičica C vanilin šećera

1 šolja brašna

1 kašičica C praška za pecivo

malo soli

1 šolje kisele pavlake

1 šolja borovnica

ulje

Fil:

180 g C šlag krema sa ukusom čokolade

360 ml hladnog mleka

2 kašike C šećera u prahu

50 g seckane čokolade za kuvanje

nekoliko borovnica

Čokoladne projice sa borovnicom

Koraci pripreme

Uključite rernu da se greje na 190 C, a kalupe za projice malo podmažite uljem i stavite korpice.

Šećer, ulje, jaje, mleko i C vanilin šećer sipajte u posudu i mutite da se sjedini, dodajte brašno, C prašak za pecivo i so, pa sve izmešajte da nema grudvica.

Nakon toga umešajte kiselu pavlaku, pa na samom kraju i borovnice. Lagano ih umešajte da se ne zgnječe.

Smesu ravnomerno rasporedite u kalupe i pecite 25 minuta u rerni.

Fil:
Umutite C šlag krem sa ukusom čokolade sa mlekom i C šećerom u prahu, pa dodajte komadiće seckane čokolade za kuvanje.

Sipajte fil u špric za kolače sa zvezdastim otvorom, svaku projicu ukrasite sa filom istisnutim u obliku ruže, pa na vrh svake projice stavite po borovnicu.

Naši proizvodi

Čokoladne projice sa borovnicom

Koraci pripreme

Uključite rernu da se greje na 190 C, a kalupe za projice malo podmažite uljem i stavite korpice.

Šećer, ulje, jaje, mleko i C vanilin šećer sipajte u posudu i mutite da se sjedini, dodajte brašno, C prašak za pecivo i so, pa sve izmešajte da nema grudvica.

Nakon toga umešajte kiselu pavlaku, pa na samom kraju i borovnice. Lagano ih umešajte da se ne zgnječe.

Smesu ravnomerno rasporedite u kalupe i pecite 25 minuta u rerni.

Fil:
Umutite C šlag krem sa ukusom čokolade sa mlekom i C šećerom u prahu, pa dodajte komadiće seckane čokolade za kuvanje.

Sipajte fil u špric za kolače sa zvezdastim otvorom, svaku projicu ukrasite sa filom istisnutim u obliku ruže, pa na vrh svake projice stavite po borovnicu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept