burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Čokoladne krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

1 kg brašna

1 kocka kvasca

250 ml mlakog mleka

2 jaja

1 C vanilin šećer

100 g čokolade za kuvanje

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica šećera

1 limun

200 g C šećera u prahu

1/2 dl ulja

mast

ulje za prženje

Čokoladne krofne

Koraci pripreme

U toplo mleko staviti kvasac i kašičicu šećera, da kvasac nadođe.

U vanglicu za mešenje testa umutiti dva jaja, kašičicu soli, pola dl ulja, C vanilin šećer, izrendati koru jednog limuna.

Kada kvasac nadođe, mleko s kvascem usuti u vanglicu i sjediniti sa jajima i ostalim sastojcima. Polako dodavati brašno.

Zamesiti da bude mekano, ali da se ne lepi za prste. Procenite kada je dovoljno brašna. Obično utrošim 750 g.

Testo ostaviti da nadođe, pa mesiti, pa ostaviti da još jednom naraste.

Kada naraste, na radnu površinu posuti brašno i razviti testo oklagijom na debljinu do 1 cm.

Modlom ili čašom vaditi krofne iz razvijenog testa, pa ostaviti da narastu.

Nakon 20-ak minuta, u dublju šerpu staviti mast ili ulje, da bude dublje, da se ugreje.

Kada se ulje ugreje, krofne stavljati na prženje tako da strana koja ja bila na radnoj površini bude gore, da bi narasla.

Kada se isprže krofne, otopiti čokoladu i špricom za filovanje napuniti krofne ili kašikom, a zatim ih uvaljati u C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Čokoladne krofne

Koraci pripreme

U toplo mleko staviti kvasac i kašičicu šećera, da kvasac nadođe.

U vanglicu za mešenje testa umutiti dva jaja, kašičicu soli, pola dl ulja, C vanilin šećer, izrendati koru jednog limuna.

Kada kvasac nadođe, mleko s kvascem usuti u vanglicu i sjediniti sa jajima i ostalim sastojcima. Polako dodavati brašno.

Zamesiti da bude mekano, ali da se ne lepi za prste. Procenite kada je dovoljno brašna. Obično utrošim 750 g.

Testo ostaviti da nadođe, pa mesiti, pa ostaviti da još jednom naraste.

Kada naraste, na radnu površinu posuti brašno i razviti testo oklagijom na debljinu do 1 cm.

Modlom ili čašom vaditi krofne iz razvijenog testa, pa ostaviti da narastu.

Nakon 20-ak minuta, u dublju šerpu staviti mast ili ulje, da bude dublje, da se ugreje.

Kada se ulje ugreje, krofne stavljati na prženje tako da strana koja ja bila na radnoj površini bude gore, da bi narasla.

Kada se isprže krofne, otopiti čokoladu i špricom za filovanje napuniti krofne ili kašikom, a zatim ih uvaljati u C šećer u prahu.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept