0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
20 kocki
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20 kocki
Sastojci: 6 žumanaca 6 kašika šećera 2 kesice C vanil šećera Kesica C praška za pecivo 150 g mlevenog maka 200 g brašna 2 kašike ulja 100 ml mleka Brašno za posipanje Priprema: Umutiti 6 žumanaca sa šest kašika šećera (najbolje C šećer u prahu) Dodati C prašak za pecivo i dve kesice C vanil šećera. U sve to umešati 200 g brašna. Kad se sjedini, dodati 150 grama mlevenog maka i dve kašike ulja. Dodati 100 ml mleka i sve lagano promešati da se sjedini. Sipati u pleh obložen pek papirom. Peći 35 minuta na 170 stepeni. Preliv: 100 g čokolade za kuvanje Kašika ulja Otopiti čokoladu i dodati ulje pa preliti preko kolača.
Pomešati sve satojke i peći
Sastojci: 6 žumanaca 6 kašika šećera 2 kesice C vanil šećera Kesica C praška za pecivo 150 g mlevenog maka 200 g brašna 2 kašike ulja 100 ml mleka Brašno za posipanje Priprema: Umutiti 6 žumanaca sa šest kašika šećera (najbolje C šećer u prahu) Dodati C prašak za pecivo i dve kesice C vanil šećera. U sve to umešati 200 g brašna. Kad se sjedini, dodati 150 grama mlevenog maka i dve kašike ulja. Dodati 100 ml mleka i sve lagano promešati da se sjedini. Sipati u pleh obložen pek papirom. Peći 35 minuta na 170 stepeni. Preliv: 100 g čokolade za kuvanje Kašika ulja Otopiti čokoladu i dodati ulje pa preliti preko kolača.
Pomešati sve satojke i peći
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.