0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
700 g brašna
400 g pirea od bundeve
200 ml mlakog mleka
1 kesica C kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 g margarina
100 g čokolade
C šećer u prahu za posipanje
Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U mlako mleko nasuti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti par minuta.
Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna.
Ostaviti testo da naraste na toplom mestu. Premesiti testo i podeliti ga na dva dela. Od prvog dela testa kidati male parčiće, razvlačiti oklgijom, motati u kiflicu, pri kraju motanja iceckati na trakice i formirati kiflu.
Podmazati tepsiju ređati kiflice, na svaku kiflicu staviti malo margarina, rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice.
Od drugog dela testa pravite čokoladne kiflice.
Za ove kiflice vam je potrebno još 100g čokolade i C šećer u prahu za posipanje.
Postupak je isti, razvući testo na vrh testa staviti parče čokolade, motati pri kraju motanje testo iseckati i umotati.
Rernu zagrejati na 180 stepeni, tepsiju podmazati ređati kifle na svaku kiflicu staviti malo mrgarina i peći.
Gotove kiflice posuti C šećerom u prahu.
Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U mlako mleko nasuti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti par minuta.
Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna.
Ostaviti testo da naraste na toplom mestu. Premesiti testo i podeliti ga na dva dela. Od prvog dela testa kidati male parčiće, razvlačiti oklgijom, motati u kiflicu, pri kraju motanja iceckati na trakice i formirati kiflu.
Podmazati tepsiju ređati kiflice, na svaku kiflicu staviti malo margarina, rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice.
Od drugog dela testa pravite čokoladne kiflice.
Za ove kiflice vam je potrebno još 100g čokolade i C šećer u prahu za posipanje.
Postupak je isti, razvući testo na vrh testa staviti parče čokolade, motati pri kraju motanje testo iseckati i umotati.
Rernu zagrejati na 180 stepeni, tepsiju podmazati ređati kifle na svaku kiflicu staviti malo mrgarina i peći.
Gotove kiflice posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.