burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Čokoladne kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

700 g brašna

400 g pirea od bundeve

200 ml mlakog mleka

1 kesica C kvasca

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

100 g margarina

100 g čokolade

C šećer u prahu za posipanje

Čokoladne kiflice

Koraci pripreme

Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U mlako mleko nasuti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti par minuta.

Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna.

Ostaviti testo da naraste na toplom mestu. Premesiti testo i podeliti ga na dva dela. Od prvog dela testa kidati male parčiće, razvlačiti oklgijom, motati u kiflicu, pri kraju motanja iceckati na trakice i formirati kiflu.

Podmazati tepsiju ređati kiflice, na svaku kiflicu staviti malo margarina, rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice.

Od drugog dela testa pravite čokoladne kiflice.

Za ove kiflice vam je potrebno još 100g čokolade i C šećer u prahu za posipanje.

Postupak je isti, razvući testo na vrh testa staviti parče čokolade, motati pri kraju motanje testo iseckati i umotati.

Rernu zagrejati na 180 stepeni, tepsiju podmazati ređati kifle na svaku kiflicu staviti malo mrgarina i peći.

Gotove kiflice posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Čokoladne kiflice

Koraci pripreme

Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U mlako mleko nasuti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti par minuta.

Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna.

Ostaviti testo da naraste na toplom mestu. Premesiti testo i podeliti ga na dva dela. Od prvog dela testa kidati male parčiće, razvlačiti oklgijom, motati u kiflicu, pri kraju motanja iceckati na trakice i formirati kiflu.

Podmazati tepsiju ređati kiflice, na svaku kiflicu staviti malo margarina, rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice.

Od drugog dela testa pravite čokoladne kiflice.

Za ove kiflice vam je potrebno još 100g čokolade i C šećer u prahu za posipanje.

Postupak je isti, razvući testo na vrh testa staviti parče čokolade, motati pri kraju motanje testo iseckati i umotati.

Rernu zagrejati na 180 stepeni, tepsiju podmazati ređati kifle na svaku kiflicu staviti malo mrgarina i peći.

Gotove kiflice posuti C šećerom u prahu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept