burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čokoladna fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

15 jaja

15 kašika šećera

15 kašika brašna

6 kašika kako praha

6 kašika šećera u prahu

15 kašika oraha

malo praška za pecivo

Fil:

5 jaja

300 g čokolade za kuvanje

250 g šećera u prahu

3 kesice C vanilin šećera

250 g margarina

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Za koru:
5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 2 kašike kakao praha, pet kašika oraha i 2 vanilin šećera, i ovako tri puta, dakle idu tri kore.

Prvo umutite belance, dodate šećer, vanilin šećer, zatim žumanca, pa brašno, orahe, kakao prah i kroz prste malo sode bikarbone.

Kada se kore ispeku, sačekati da se ohlade, a zatim svaku iseći na pola.

Za fil:
Staviti pet celih jaja i 250 g šećera u prahu, i to kuvati na pari. Kada su jaja i šećer skuvani, skloniti sa vatre i dodati čokoladu, a zatim dodati margarin i vanilin šećer.

Dobro umutiti i sačekati da se fil prohladi. Filovati svaku koru.

Tortu možete ukrašavati šlagom ili fondan masom po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Za koru:
5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 2 kašike kakao praha, pet kašika oraha i 2 vanilin šećera, i ovako tri puta, dakle idu tri kore.

Prvo umutite belance, dodate šećer, vanilin šećer, zatim žumanca, pa brašno, orahe, kakao prah i kroz prste malo sode bikarbone.

Kada se kore ispeku, sačekati da se ohlade, a zatim svaku iseći na pola.

Za fil:
Staviti pet celih jaja i 250 g šećera u prahu, i to kuvati na pari. Kada su jaja i šećer skuvani, skloniti sa vatre i dodati čokoladu, a zatim dodati margarin i vanilin šećer.

Dobro umutiti i sačekati da se fil prohladi. Filovati svaku koru.

Tortu možete ukrašavati šlagom ili fondan masom po želji.

Autor

Margita

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept