burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 kocki

Čokoladna fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 kocki

Sastojci

600 g čokoladnog keksa

750 ml čokoladnog mleka

250 g margarina

1 kesica C pudinga od čokolade

2 kesica C vanilin šećera

300 g crne čokolade

800 g očišćenih višanja

250 g C šećera u prahu

3 pune kašike C čvrstina

200 ml slatke pavlake

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Fil od pudinga:
Skuvati C puding po receptu sa kesice, ali sa čokoladnim mlekom i u vruć puding dodati 2 kesice C vanilin šećera i 100 g crne čokolade, pa staviti da se skroz ohladi.

200 g keksa potapati u čokoladno mleko i ređati u pleh (20x30).

Kada se fil ohladio umutiti ceo margarin, pa sjediniti sa filom i namazati sve preko keksa, zatim preko fila poređati jos 200 g natopljenog keksa, pa staviti u frižider.

Fil od višanja:
Staviti višnje i C šećer u prahu da se otope i prokuvaju. Dodati umućen C čvrstin sa malo vode i kuvati par minuta dok se fil ne zgusne.

Odmah ga preliti preko kolača i poređati preostalih 200 g keksa takođe natopljenog čokoladnim mlekom.

Glazura:
200 ml slatke pavlake zagrejati, ali da ne proključa, pa preliti preko čokolade. Mešati dok se skroz čokolada ne otopi.

Odmah preliti preko kolača i ostaviti par sati da se sve dobro stegne.

Naši proizvodi

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Fil od pudinga:
Skuvati C puding po receptu sa kesice, ali sa čokoladnim mlekom i u vruć puding dodati 2 kesice C vanilin šećera i 100 g crne čokolade, pa staviti da se skroz ohladi.

200 g keksa potapati u čokoladno mleko i ređati u pleh (20x30).

Kada se fil ohladio umutiti ceo margarin, pa sjediniti sa filom i namazati sve preko keksa, zatim preko fila poređati jos 200 g natopljenog keksa, pa staviti u frižider.

Fil od višanja:
Staviti višnje i C šećer u prahu da se otope i prokuvaju. Dodati umućen C čvrstin sa malo vode i kuvati par minuta dok se fil ne zgusne.

Odmah ga preliti preko kolača i poređati preostalih 200 g keksa takođe natopljenog čokoladnim mlekom.

Glazura:
200 ml slatke pavlake zagrejati, ali da ne proključa, pa preliti preko čokolade. Mešati dok se skroz čokolada ne otopi.

Odmah preliti preko kolača i ostaviti par sati da se sve dobro stegne.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept