burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija2

Čoko-voćni kanoli

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
2

Sastojci

75 g belog brašna

10 g C kakao praha

10 g maslaca

1 jaje

100 ml ruma

so

Fil:

100 ml punomasnog mleka

150 g sira (ovčijeg, švapskog ili maskarpone)

50 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

1/2 kašičice ruma

1/2 kašičice cimeta

100 g iseckanog svežeg voća (npr. breskvi ili kajsija)

Čoko-voćni kanoli

Koraci pripreme

U brašno dodati jaje, omekšali maslac, so i C kakao prah rastopljen u rumu.

Dobro sve umešati pa dodati postepeno brašno i umesiti da se dobije čvrsto testo.

Testo ostaviti u frizideru da odmori 1 sat.

Za fil izmešati sve sastojke zajedno. Poklopiti i držati u frižideru 1 sat.

Izvaditi rashlađeno testo iz frižidera i razvući ga na vlažnoj podlozi do debljine oko 0.5 cm pa ga iseći na kvadrate.

Svaki kvadrat uviti preko uljem namazanih modli po dijagonali, pa ih peći u vrelom ulju.

Pažljivo skinuti kanole sa modle kako ih ne biste zdrobili.

Kada se ohlade, napuniti ih filom.

Naši proizvodi

Čoko-voćni kanoli

Koraci pripreme

U brašno dodati jaje, omekšali maslac, so i C kakao prah rastopljen u rumu.

Dobro sve umešati pa dodati postepeno brašno i umesiti da se dobije čvrsto testo.

Testo ostaviti u frizideru da odmori 1 sat.

Za fil izmešati sve sastojke zajedno. Poklopiti i držati u frižideru 1 sat.

Izvaditi rashlađeno testo iz frižidera i razvući ga na vlažnoj podlozi do debljine oko 0.5 cm pa ga iseći na kvadrate.

Svaki kvadrat uviti preko uljem namazanih modli po dijagonali, pa ih peći u vrelom ulju.

Pažljivo skinuti kanole sa modle kako ih ne biste zdrobili.

Kada se ohlade, napuniti ih filom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept