burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čoko kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

200 g putera

1 šolja C šećera u prahu

2 jajeta

100 g otopljene crne čokolade

260 g brašna

35 g C kakaoa

2 kašike C praška za pecivo

1,5 šolja mleka

Fil:

330 ml slatke pavlake

250 g maskarponea

200 g otopljene mlečne čokolade

Glazura:

50 ml slatke pavlake

100 g mlečne čokolade

Čoko kolač

Koraci pripreme

Omekšali puter pomešajte sa C šećerom u prahu dok ne postane svetao i pahuljast. Uz stalno mešanje dodavati jedno po jedno jaje.

U smesu dodati ohlađenu čokoladu i zamesiti testo. Na kraju naizmenično dodajte mleko i prosejane suve sastojke.

Mešajte testo samo kašikom dok se sastojci ne sjedine. Testo sipajte u pleh obložen papirom i stavite u zagrejanu rernu na 170°C oko 40 minuta.

Umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Dodati maskarpone sir i kratko mutiti. Na kraju uliti ohlađenu, ali još tečnu čokoladu i ponovo kratko umutiti fil.

Pečenu koru podelite na dva dela. Na dno kalupa stavite jednu koru i namažite filom. Drugi deo kore stavite na fil i lagano pritisnite.

Stavite tortu u frižider na nekoliko sati.

Pre serviranja ukrasite čokoladnom glazurom.

Naši proizvodi

Čoko kolač

Koraci pripreme

Omekšali puter pomešajte sa C šećerom u prahu dok ne postane svetao i pahuljast. Uz stalno mešanje dodavati jedno po jedno jaje.

U smesu dodati ohlađenu čokoladu i zamesiti testo. Na kraju naizmenično dodajte mleko i prosejane suve sastojke.

Mešajte testo samo kašikom dok se sastojci ne sjedine. Testo sipajte u pleh obložen papirom i stavite u zagrejanu rernu na 170°C oko 40 minuta.

Umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Dodati maskarpone sir i kratko mutiti. Na kraju uliti ohlađenu, ali još tečnu čokoladu i ponovo kratko umutiti fil.

Pečenu koru podelite na dva dela. Na dno kalupa stavite jednu koru i namažite filom. Drugi deo kore stavite na fil i lagano pritisnite.

Stavite tortu u frižider na nekoliko sati.

Pre serviranja ukrasite čokoladnom glazurom.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept