burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čoko karamel kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Korica:

2 cela jaja

7 kašika šećera

7 kašika mleka

1/2 kesice C praška za pecivo

8 kašika brašna

2 kašike mlevenih oraha

Fil:

1/2 l mleka

5 kašika C šećera u prahu

4 kašike brašna

1 C puding od čokokade

100 g čokolade

Preliv za koru:

200 ml mleka

100 g karamel bombona

Dekoracija:

200 g C šlaga

200 g sitno seckanih oraha

Čoko karamel kolač

Koraci pripreme

Korica:
Penasto umutiti jaja, dodati šećer, pa kada se šećer rastopi dodati mleko, 1/2 kesice C praška za pecivo, brašno i na kraju mlevene orahe.

Sve sastojke mutiti mikserom. Smesu staviti u pleh obložen pek papirom i peći na 200 stepeni 20-tak minuta. Najbolje proveriti čačkalicom da li je korica pečena.

Preliv za koricu:
Na tihoj vatri rastopiti karamel bombone u mleku.

Kada se korica ispeče i malo prohladi preliti je rastopljenim karamelama.

Fil:
2 dl mleka pomešati sa 5 kašika šećera i staviti na ringlu da se lagano topi, dodati 4 kašike brašna.

U preostalih 1 dl mleka razmutiti C puding od čokolade.

Kada mleko u šerpici počne da se zagreva u njega dodati ostatak tj. ono mleko sa pudingom i 100 g izlomljene čokolade.

Sada sve kuvamo dok fil ne postane gust i kremast.

Fil malo prohladimo, a zatim dodamo pola margarina i sve sjedinimo mikserom.

Dobijen fil staviti preko natopljene korice.

Za dekoracije umutitu C šlag, naneti na kolač, a zatim preko staviti seckane orahe.

Naši proizvodi

Čoko karamel kolač

Koraci pripreme

Korica:
Penasto umutiti jaja, dodati šećer, pa kada se šećer rastopi dodati mleko, 1/2 kesice C praška za pecivo, brašno i na kraju mlevene orahe.

Sve sastojke mutiti mikserom. Smesu staviti u pleh obložen pek papirom i peći na 200 stepeni 20-tak minuta. Najbolje proveriti čačkalicom da li je korica pečena.

Preliv za koricu:
Na tihoj vatri rastopiti karamel bombone u mleku.

Kada se korica ispeče i malo prohladi preliti je rastopljenim karamelama.

Fil:
2 dl mleka pomešati sa 5 kašika šećera i staviti na ringlu da se lagano topi, dodati 4 kašike brašna.

U preostalih 1 dl mleka razmutiti C puding od čokolade.

Kada mleko u šerpici počne da se zagreva u njega dodati ostatak tj. ono mleko sa pudingom i 100 g izlomljene čokolade.

Sada sve kuvamo dok fil ne postane gust i kremast.

Fil malo prohladimo, a zatim dodamo pola margarina i sve sjedinimo mikserom.

Dobijen fil staviti preko natopljene korice.

Za dekoracije umutitu C šlag, naneti na kolač, a zatim preko staviti seckane orahe.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept