0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jaja
5 šoljica C šećera u prahu
3 šoljice mleka
3 šoljice ulja
9 šoljica brašna
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
1/2 kg očišćenih višanja
Umutiti jaja, sećer i vanilin C šećer.
Dodavati postepeno mleko, pa ulje i kada je potpuno umućeno, dodati brašno i C prašak za pecivo.
Sipati u pleh i odozgo ravnomerno poređati višnje.
Sačekati da višnje ,,upadnu" u testo pa staviti u zagrejanu rernu.
Peći na 220 stepeni oko 25 minuta.
Pre služenja posuti C šećer u prahu.
Umutiti jaja, sećer i vanilin C šećer.
Dodavati postepeno mleko, pa ulje i kada je potpuno umućeno, dodati brašno i C prašak za pecivo.
Sipati u pleh i odozgo ravnomerno poređati višnje.
Sačekati da višnje ,,upadnu" u testo pa staviti u zagrejanu rernu.
Peći na 220 stepeni oko 25 minuta.
Pre služenja posuti C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.