burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Brzi trobojni kolač sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

20 komada petit keksa

600 g malina

300 ml vode

150 g C griza

12 kašika šećera

600 ml mleka

2 kesice C puding od vanile

200 g margarina

150 g C šećera u prahu

400 ml slatke pavlake

Brzi trobojni kolač sa malinama

Koraci pripreme

U đuveč tepsiju dimenzija 30 x 20 poslagati petit keks.

NIje potrebno umakati ga u mleko.

Izgnječiti ili izblendirati maline. Staviti vodu da provri.

Pomešati griz i sedam kašika šećera, pa kad voda provri zakuvati, brzo mešati, pa dodati izgnječene maline.

Prokuvati još minut - dva i skloniti sa vatre. Odmah preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.

Pomešati puding, pet kašika šećera i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad provri mleko zakuvati i mešati dok se puding ne zgusne.

Skloniti sa vatre, pa i njega ostaviti da se hladi.

Ulupati penasto margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodati ohlađen puding i umutiti.

Ulupati slatku pavlaku, pa pola dodati u kremu od pudinga.

Krem od pudinga premazati preko dela sa grizom i voćem.

Ostatak slatke pavlake premazati preko celog kolača.

Nakon nekoliko sati ohlađen kolač možete poslužiti.

Naši proizvodi

Brzi trobojni kolač sa malinama

Koraci pripreme

U đuveč tepsiju dimenzija 30 x 20 poslagati petit keks.

NIje potrebno umakati ga u mleko.

Izgnječiti ili izblendirati maline. Staviti vodu da provri.

Pomešati griz i sedam kašika šećera, pa kad voda provri zakuvati, brzo mešati, pa dodati izgnječene maline.

Prokuvati još minut - dva i skloniti sa vatre. Odmah preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.

Pomešati puding, pet kašika šećera i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad provri mleko zakuvati i mešati dok se puding ne zgusne.

Skloniti sa vatre, pa i njega ostaviti da se hladi.

Ulupati penasto margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodati ohlađen puding i umutiti.

Ulupati slatku pavlaku, pa pola dodati u kremu od pudinga.

Krem od pudinga premazati preko dela sa grizom i voćem.

Ostatak slatke pavlake premazati preko celog kolača.

Nakon nekoliko sati ohlađen kolač možete poslužiti.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept