0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
950 g mlevenog keksa
400 g margarina
400 ml mleka
400 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
4 krem bananice
100 g C kokosa
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
50 g neslanog kikirikija
50 g žele bombona
100 g eurokrema
1 kašika ruma
200 g keksa za dodavanje u smese po potrebi i valjanje kuglica
U veliku posudu sipati keks, C vanilin šećer i C šećer u prahu, promešati, dodati otopljen margarin i mleko.
Podeliti smesu na 7 delova.
Kolač 1
Smesu rastanjiti u pravougaonik, poređati krem bananice i urolati u rolat.
Kolač 2
U smesu dodati 50 g C kokosa i praviti kuglice, kuglice uvaljati u C kokos (oko 20g kokosa).
Kolač 3
U smesu dodati 50 g žele bombona seckanih, oblikovati u piramidicu dužine oko 20 cm i kolač preliti crnom čokoladom.
Kolač 4
U smesu dodati 50 g mlevenog, pečenog kikirikija, smesu oblikovati u piramidicu dužine oko 20 cm i preliti kolač crnom čokoladom (50 g čokolade).
Kolač 5
Smesu podeliti na dva dela, u prvi dodati kašiku eurokrema i kašiku keksa, u drugi deo kašiku C kokosa i rastanjiti obe smese, staviti ih jednu preko druge i uviti u rolat.
Kolač 6
U smesu dodati kašiku ruma i kolač oblikovati u kvadrat veličine 15x15cm i preliti kolač čokoladom (50 g čokolade) i služiti kao bajaderu.
Kolač 7
U smesu dodati kašiku belog eurokrema i kašiku keksa, praviti kuglice i uvaljati ih u sitno rendanu belu čokoladu (oko 20 g čokolade).
Ostaviti kolače da se stegnu i služiti.
U veliku posudu sipati keks, C vanilin šećer i C šećer u prahu, promešati, dodati otopljen margarin i mleko.
Podeliti smesu na 7 delova.
Kolač 1
Smesu rastanjiti u pravougaonik, poređati krem bananice i urolati u rolat.
Kolač 2
U smesu dodati 50 g C kokosa i praviti kuglice, kuglice uvaljati u C kokos (oko 20g kokosa).
Kolač 3
U smesu dodati 50 g žele bombona seckanih, oblikovati u piramidicu dužine oko 20 cm i kolač preliti crnom čokoladom.
Kolač 4
U smesu dodati 50 g mlevenog, pečenog kikirikija, smesu oblikovati u piramidicu dužine oko 20 cm i preliti kolač crnom čokoladom (50 g čokolade).
Kolač 5
Smesu podeliti na dva dela, u prvi dodati kašiku eurokrema i kašiku keksa, u drugi deo kašiku C kokosa i rastanjiti obe smese, staviti ih jednu preko druge i uviti u rolat.
Kolač 6
U smesu dodati kašiku ruma i kolač oblikovati u kvadrat veličine 15x15cm i preliti kolač čokoladom (50 g čokolade) i služiti kao bajaderu.
Kolač 7
U smesu dodati kašiku belog eurokrema i kašiku keksa, praviti kuglice i uvaljati ih u sitno rendanu belu čokoladu (oko 20 g čokolade).
Ostaviti kolače da se stegnu i služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.