burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Brze sipkave kiflice i kolačići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

500 g brašna

200 g masti

200 ml jogurta

1 jaje

1 C prašak za pecivo

3 kašike šećera

1 kašičica soli

2 C vanilin šećera

po potrebi C šećera u prahu

po želji 2 kašike C kakaoa

Brze sipkave kiflice i kolačići

Koraci pripreme

U posudu za mešenje umutite mast sa šećerom, dodajte 1 C vanilin šećer, jaje, so i jogurt i postepeno dodajte brašno sa C praškom za pecivo, neprekidno mešajući varjačom (ja koristim mikser sa dodatkom za testo).

Nakon nekoliko minuta mešanja, prebacite testo na radnu površinu i još malo mesite rukama (po potrebi dodajte po malo brašna), dok ne dobijete glatko testo.

Ja sam testo podelila na dva dela, pa u jedan dodala C kakao prokuvan sa kašikom/dve vode.

Ostavite testo da odmori desetak minuta.

Dobijeno testo razvaljajte oklagijom debljine oko 1 cm i po želji od njega pravite kiflice ili vadite modlicama za kolače.

Ja sam koristila modlice a pravila sam i šarene kiflice (razvukla svetlo testo u krug, preko njega braon testo sa kakaom, lagano razvukla oklagijom, sekla na osmine i uvijala kiflice).

Pecite kolače i kiflice na 200 stepeni oko 15-20 min. tj. dok blago ne porumene.

Gotove uvaljajte u dosta C šećera u prahu zamirisan C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Brze sipkave kiflice i kolačići

Koraci pripreme

U posudu za mešenje umutite mast sa šećerom, dodajte 1 C vanilin šećer, jaje, so i jogurt i postepeno dodajte brašno sa C praškom za pecivo, neprekidno mešajući varjačom (ja koristim mikser sa dodatkom za testo).

Nakon nekoliko minuta mešanja, prebacite testo na radnu površinu i još malo mesite rukama (po potrebi dodajte po malo brašna), dok ne dobijete glatko testo.

Ja sam testo podelila na dva dela, pa u jedan dodala C kakao prokuvan sa kašikom/dve vode.

Ostavite testo da odmori desetak minuta.

Dobijeno testo razvaljajte oklagijom debljine oko 1 cm i po želji od njega pravite kiflice ili vadite modlicama za kolače.

Ja sam koristila modlice a pravila sam i šarene kiflice (razvukla svetlo testo u krug, preko njega braon testo sa kakaom, lagano razvukla oklagijom, sekla na osmine i uvijala kiflice).

Pecite kolače i kiflice na 200 stepeni oko 15-20 min. tj. dok blago ne porumene.

Gotove uvaljajte u dosta C šećera u prahu zamirisan C vanilin šećerom.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept