0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
6
1 šolja za belu kafu ulja
1 šolja za belu kafu C šećera u prahu
3 komada jaja
brašno po potrebi
1 C prašak za pecivo
300 g šećera
100 ml vode
1 margarin
100 g čokolade
malo mrvica od ispečenog testa
1 ekstrat od jagode
1 ekstrat od kruške
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i zamesite brašnom kome ste dodali C prašak za pecivo.
Od dobijenog glatkog testa koje se ne lepi za prste pravite male kuglice i ređajte ih u pleh. Pecite na 200 stepeni petnaestak minuta.
Sačekajte da se malo prohlade i pažljivo nožem izdubite mesto za fil.
Šećer ušpinujte sa vodom, dodajte margarin, sklonite sa vatre i umešajte omekšalu čokoladu, dodajte filu malo mrvica koje ste dobili od pečenih breskvica.
Sve promešajte, stavljajte fil u svaku lopticu i onda ih spojite po dve.
Pripremite dve posudice u svaku sipajte po jedan ekstrat, 2 kašike šećera i 1 dl vode, promešajte da se šećer otopi.
Dobijenu filovanu breskvicu ovlaš provucite 1/2 u crveni rastvor i drugu polovinu u žuti rastvor, valjajte ih u mrvice od breskvica koje ste prethodno pustili kroz blender.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i zamesite brašnom kome ste dodali C prašak za pecivo.
Od dobijenog glatkog testa koje se ne lepi za prste pravite male kuglice i ređajte ih u pleh. Pecite na 200 stepeni petnaestak minuta.
Sačekajte da se malo prohlade i pažljivo nožem izdubite mesto za fil.
Šećer ušpinujte sa vodom, dodajte margarin, sklonite sa vatre i umešajte omekšalu čokoladu, dodajte filu malo mrvica koje ste dobili od pečenih breskvica.
Sve promešajte, stavljajte fil u svaku lopticu i onda ih spojite po dve.
Pripremite dve posudice u svaku sipajte po jedan ekstrat, 2 kašike šećera i 1 dl vode, promešajte da se šećer otopi.
Dobijenu filovanu breskvicu ovlaš provucite 1/2 u crveni rastvor i drugu polovinu u žuti rastvor, valjajte ih u mrvice od breskvica koje ste prethodno pustili kroz blender.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.