burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija6

Breskve punjene čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
6

Sastojci

1 šolja za belu kafu ulja

1 šolja za belu kafu C šećera u prahu

3 komada jaja

brašno po potrebi

1 C prašak za pecivo

Fil:

300 g šećera

100 ml vode

1 margarin

100 g čokolade

malo mrvica od ispečenog testa

1 ekstrat od jagode

1 ekstrat od kruške

Breskve punjene čokoladom

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i zamesite brašnom kome ste dodali C prašak za pecivo.

Od dobijenog glatkog testa koje se ne lepi za prste pravite male kuglice i ređajte ih u pleh. Pecite na 200 stepeni petnaestak minuta.

Sačekajte da se malo prohlade i pažljivo nožem izdubite mesto za fil.

Šećer ušpinujte sa vodom, dodajte margarin, sklonite sa vatre i umešajte omekšalu čokoladu, dodajte filu malo mrvica koje ste dobili od pečenih breskvica.

Sve promešajte, stavljajte fil u svaku lopticu i onda ih spojite po dve.

Pripremite dve posudice u svaku sipajte po jedan ekstrat, 2 kašike šećera i 1 dl vode, promešajte da se šećer otopi.

Dobijenu filovanu breskvicu ovlaš provucite 1/2 u crveni rastvor i drugu polovinu u žuti rastvor, valjajte ih u mrvice od breskvica koje ste prethodno pustili kroz blender.

Naši proizvodi

Breskve punjene čokoladom

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i zamesite brašnom kome ste dodali C prašak za pecivo.

Od dobijenog glatkog testa koje se ne lepi za prste pravite male kuglice i ređajte ih u pleh. Pecite na 200 stepeni petnaestak minuta.

Sačekajte da se malo prohlade i pažljivo nožem izdubite mesto za fil.

Šećer ušpinujte sa vodom, dodajte margarin, sklonite sa vatre i umešajte omekšalu čokoladu, dodajte filu malo mrvica koje ste dobili od pečenih breskvica.

Sve promešajte, stavljajte fil u svaku lopticu i onda ih spojite po dve.

Pripremite dve posudice u svaku sipajte po jedan ekstrat, 2 kašike šećera i 1 dl vode, promešajte da se šećer otopi.

Dobijenu filovanu breskvicu ovlaš provucite 1/2 u crveni rastvor i drugu polovinu u žuti rastvor, valjajte ih u mrvice od breskvica koje ste prethodno pustili kroz blender.

Autor

Gvozdena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept