burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Božićni kolačići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

300 g brašna

1 jaje

150 g margarina

50 g šećera

100 g meda

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

1 koktel kolačić

Glazura:

1 belance

200 g C šećera u prahu

1 kašičica limunovog soka

Božićni kolačići

Koraci pripreme

Pomešajte sve sastojke i dobro zamesite dok se ne dobijete kompaktnu i jednaku masu. Testo razvucite oklagijom na debljinu 5-7mm.

Uz pomoć kalupa vadite željene oblike i ređajte u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.

Pecite u zagrejanoj rerni na temperaturi između 180 i 200 stepeni 12-15 minuta, u zavisnosti od debljine.

Nakon što izvadite kolačiće iz rerne, ostavite ih da se potpuno ohlade i očvrsnu, i tada su spremni za ukrašavanje!

Glazura:
Prvo malo umutite belance, a zatim postepeno dodajte šećer i limunov sok dok ne dobijete žitku smesu.

Podelite na delove, dodajte željene prehrambene boje i odložite na neko vreme u frižider.

Naši proizvodi

Božićni kolačići

Koraci pripreme

Pomešajte sve sastojke i dobro zamesite dok se ne dobijete kompaktnu i jednaku masu. Testo razvucite oklagijom na debljinu 5-7mm.

Uz pomoć kalupa vadite željene oblike i ređajte u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.

Pecite u zagrejanoj rerni na temperaturi između 180 i 200 stepeni 12-15 minuta, u zavisnosti od debljine.

Nakon što izvadite kolačiće iz rerne, ostavite ih da se potpuno ohlade i očvrsnu, i tada su spremni za ukrašavanje!

Glazura:
Prvo malo umutite belance, a zatim postepeno dodajte šećer i limunov sok dok ne dobijete žitku smesu.

Podelite na delove, dodajte željene prehrambene boje i odložite na neko vreme u frižider.

Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept