0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
300 g brašna
1 jaje
150 g margarina
50 g šećera
100 g meda
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 koktel kolačić
1 belance
200 g C šećera u prahu
1 kašičica limunovog soka
Pomešajte sve sastojke i dobro zamesite dok se ne dobijete kompaktnu i jednaku masu. Testo razvucite oklagijom na debljinu 5-7mm.
Uz pomoć kalupa vadite željene oblike i ređajte u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na temperaturi između 180 i 200 stepeni 12-15 minuta, u zavisnosti od debljine.
Nakon što izvadite kolačiće iz rerne, ostavite ih da se potpuno ohlade i očvrsnu, i tada su spremni za ukrašavanje!
Glazura:
Prvo malo umutite belance, a zatim postepeno dodajte šećer i limunov sok dok ne dobijete žitku smesu.
Podelite na delove, dodajte željene prehrambene boje i odložite na neko vreme u frižider.
Pomešajte sve sastojke i dobro zamesite dok se ne dobijete kompaktnu i jednaku masu. Testo razvucite oklagijom na debljinu 5-7mm.
Uz pomoć kalupa vadite željene oblike i ređajte u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na temperaturi između 180 i 200 stepeni 12-15 minuta, u zavisnosti od debljine.
Nakon što izvadite kolačiće iz rerne, ostavite ih da se potpuno ohlade i očvrsnu, i tada su spremni za ukrašavanje!
Glazura:
Prvo malo umutite belance, a zatim postepeno dodajte šećer i limunov sok dok ne dobijete žitku smesu.
Podelite na delove, dodajte željene prehrambene boje i odložite na neko vreme u frižider.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.