burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Božićni kolači - medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

250 g brašna

150 g čvrstog maslaca

1 jaje

1 kašika meda

1 kašika cimeta

narendana kora 2 pomorandže

prstohvat soli

muskatni oraščić - trećina kašičice, mleveni, cimet mleveni

1 kašičica đumbira u prahu

50 g maslaca

Za glazuru:

50 g maslaca

100 g meda

Šećerna glazura:

1 belance

250 g C šećera u prahu

1 kašičica soka od limuna

boje za kolače

Božićni kolači - medenjaci

Koraci pripreme

Prosejte brašno. Umutite jaja s maslacem, dodajte med, prstohvat soli, narendanu koru 1 pomorandže, đumbir, cimet, muskatni oraščić i brašno.

Zamesite homogeno i elastično testo i stavite ga na 30 minuta na hladno.

Dodajte maslac, pavlaku, med i narendanu koru druge pomorandže.

Stavite smesu da provri i mešajte 1-2 minuta dok se malo ne zgusne. Ostavite smesu da se ohladi i pasirajte je.

Razvijte tanko testo, isecite kolače u željenim oblicima i poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Stavite glazuru u špric i sa najtanjim nastavkom ukrasite kolače različitim figurama, licima i ukrasima po vašoj želji.

Stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne postanu porozni.

Naši proizvodi

Božićni kolači - medenjaci

Koraci pripreme

Prosejte brašno. Umutite jaja s maslacem, dodajte med, prstohvat soli, narendanu koru 1 pomorandže, đumbir, cimet, muskatni oraščić i brašno.

Zamesite homogeno i elastično testo i stavite ga na 30 minuta na hladno.

Dodajte maslac, pavlaku, med i narendanu koru druge pomorandže.

Stavite smesu da provri i mešajte 1-2 minuta dok se malo ne zgusne. Ostavite smesu da se ohladi i pasirajte je.

Razvijte tanko testo, isecite kolače u željenim oblicima i poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Stavite glazuru u špric i sa najtanjim nastavkom ukrasite kolače različitim figurama, licima i ukrasima po vašoj želji.

Stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne postanu porozni.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept