burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Zorkina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Kora:

4 jaja

80 g kristal šećera

200 g čokolade za kuvanje

50 g margarina

I Fil:

300 g višanja

180 g šećera

1 C vanilin šećer

II Fil:

2 kesice C šlag krema

200 ml slatke pavlake

1 čaša kisele pavlake

150 g C šećera u prahu

200 g mlečne čokolade

200 ml kisele vode

Zorkina torta

Koraci pripreme

Kora:
Otopiti 200 g čokolade sa 50 g margarina. Potom umutiti 4 žumanca sa 40 g šećera i u tu smesu dodati otopljenu čokoladu.

Na kraju umutiti 4 belanca sa 40 g šećera i smesu od belanaca ručno umutiti u prethodnu smesu od žumanaca i čokolade.

Peći oko 20 minuta na 180 C.

I Fil:
300 g očišćenih višanja kuvati 10 min sa 180 g šećera bez vode. Na kraju kuvanja dodati C vanilin šećer. Ovaj fil preliti preko ohlađene kore.

II Fil:
Umutiti 2 kesice C šlaga sa kiselom vodom i 50 g C šećera u prahu. Takođe umutiti 200 ml slatke pavlake sa 50 g C šećera u prahu i 1 čašu kisele pavlake sa 50 g C šećera u prahu.

Sve tri smese sjediniti i u nju narendati 200 g mlečne čokolade.

Fil premazati preko kore i višanja.

Ukras:
Narendana čokolada po želji.

Naši proizvodi

Zorkina torta

Koraci pripreme

Kora:
Otopiti 200 g čokolade sa 50 g margarina. Potom umutiti 4 žumanca sa 40 g šećera i u tu smesu dodati otopljenu čokoladu.

Na kraju umutiti 4 belanca sa 40 g šećera i smesu od belanaca ručno umutiti u prethodnu smesu od žumanaca i čokolade.

Peći oko 20 minuta na 180 C.

I Fil:
300 g očišćenih višanja kuvati 10 min sa 180 g šećera bez vode. Na kraju kuvanja dodati C vanilin šećer. Ovaj fil preliti preko ohlađene kore.

II Fil:
Umutiti 2 kesice C šlaga sa kiselom vodom i 50 g C šećera u prahu. Takođe umutiti 200 ml slatke pavlake sa 50 g C šećera u prahu i 1 čašu kisele pavlake sa 50 g C šećera u prahu.

Sve tri smese sjediniti i u nju narendati 200 g mlečne čokolade.

Fil premazati preko kore i višanja.

Ukras:
Narendana čokolada po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept