burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 40

Žerbo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 40

Sastojci

Za kore:

12 belanaca

300 g mlevenih oraha

12 kašika šećera

3 kašike brašna

Za fil:

12 žumanca

15 kašika C šećera u prahu

Za karamel:

200 g šećera

1 kašika ulja ili margarina

200 g čokolade za mešenje

375 g margarina ili maslaca

Žerbo torta

Koraci pripreme

Napraviti 3 kore od po 4 belanca, dodati postepeno 4 kašike šećera i na kraju 100 g mlevenih oraha, sa jednom ne mnogo punom kašikom brašna.

Peći u plehu obloženim pek papirom na 180 stepeni 15-20 min.

Za fil mikserom umutiti 12 žumanca sa 15 kašika C šećera u prahu i kuvati na pari.

Dok se krem hladi napraviti karamel od 200 g šećera i dodati pri kraju kašiku ulja ili otopljenog margarina i vrućom masom prelivati kore. Voditi računa da se ne pokriva cela površina nego.da ima praznina zbog lakšeg otapanja.

Zatim otopiti 200 g čokolade za mešenje pa i nju preliti preko karamela.

Zatim umutiti 375 g maslaca ili margarina.i dodavati krem od žumanca i filovati celu tortu, unutra i spolja.

Ukrasiti po želji, otopljenom čokoladom, čokoladnim mrvicama i slično.

Naši proizvodi

Žerbo torta

Koraci pripreme

Napraviti 3 kore od po 4 belanca, dodati postepeno 4 kašike šećera i na kraju 100 g mlevenih oraha, sa jednom ne mnogo punom kašikom brašna.

Peći u plehu obloženim pek papirom na 180 stepeni 15-20 min.

Za fil mikserom umutiti 12 žumanca sa 15 kašika C šećera u prahu i kuvati na pari.

Dok se krem hladi napraviti karamel od 200 g šećera i dodati pri kraju kašiku ulja ili otopljenog margarina i vrućom masom prelivati kore. Voditi računa da se ne pokriva cela površina nego.da ima praznina zbog lakšeg otapanja.

Zatim otopiti 200 g čokolade za mešenje pa i nju preliti preko karamela.

Zatim umutiti 375 g maslaca ili margarina.i dodavati krem od žumanca i filovati celu tortu, unutra i spolja.

Ukrasiti po želji, otopljenom čokoladom, čokoladnim mrvicama i slično.

Autor

Ljiljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept