0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
16
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
12 komad Jaje
12 kašika kristal šećer
6 komad žumance
2 kesica C Puding sa ukusom čokolade
1/2 kg mleko
4 kašika kristal šećer
250 g margarin
200 g čokolada
500 g šumsko voće
Ova voćna čokoladna torta sigurno će oduševiti svakoga! Torta je bogata kremastim slojevima čokolade i voćem što stvara savršenu ravnotežu bogatog ukusa i osvežavajuće note. Voće i čokolada stvaraju fantastičnu harmoniju ukusa! Voće dodaje svežinu torti i čini je savršenim izborom za svaku priliku!
Penasto umutite žumanca i šećer, dodajte griz, kakao prah i ulupan čvrst sneg od belanaca. Lagano promešajte i sjedinite masu, pa podelite na 2 jednaka dela. Sipajte masu u podmazan pleh i brašnom posut pleh i sušite u rerni zagrejanoj na 150°C oko 60min.
Skuvajte 2 kesice pudinga u 1/2l mleka sa 4 kašike šećera, prateći uputstvo sa kesice. Skuvan puding sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Na pari umutite žumanca i šećer u prahu. U to dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. U ohlađenu masu dodajte penasto umućen margarin pa sve sjedinite sa šlagom pripremljenim prema uputstvu sa kesice i ohlađenim pudingom.
Voće podelite na 2 jednaka dela, pa polovinu voća poređajte na prvu koru, nanesite polovinu fila i preklopite drugom korom. Poređajte preostalo voće i premažite tortu filom. Tortu dekorišite voćem i stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Ova voćna čokoladna torta sigurno će oduševiti svakoga! Torta je bogata kremastim slojevima čokolade i voćem što stvara savršenu ravnotežu bogatog ukusa i osvežavajuće note. Voće i čokolada stvaraju fantastičnu harmoniju ukusa! Voće dodaje svežinu torti i čini je savršenim izborom za svaku priliku!
Penasto umutite žumanca i šećer, dodajte griz, kakao prah i ulupan čvrst sneg od belanaca. Lagano promešajte i sjedinite masu, pa podelite na 2 jednaka dela. Sipajte masu u podmazan pleh i brašnom posut pleh i sušite u rerni zagrejanoj na 150°C oko 60min.
Skuvajte 2 kesice pudinga u 1/2l mleka sa 4 kašike šećera, prateći uputstvo sa kesice. Skuvan puding sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Na pari umutite žumanca i šećer u prahu. U to dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. U ohlađenu masu dodajte penasto umućen margarin pa sve sjedinite sa šlagom pripremljenim prema uputstvu sa kesice i ohlađenim pudingom.
Voće podelite na 2 jednaka dela, pa polovinu voća poređajte na prvu koru, nanesite polovinu fila i preklopite drugom korom. Poređajte preostalo voće i premažite tortu filom. Tortu dekorišite voćem i stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.