burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Voćna čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora

12 komad Jaje

12 kašika kristal šećer

3 kašika C Pšenični griz

3 kašika C Kakao prah

Fil

6 komad žumance

2 kesica C Puding sa ukusom čokolade

1/2 kg mleko

250 g C Šećer u prahu

2 kesica C Šlag classic

4 kašika kristal šećer

250 g margarin

200 g čokolada

Nadev

500 g šumsko voće

Voćna čokoladna torta

Ova voćna čokoladna torta sigurno će oduševiti svakoga! Torta je bogata kremastim slojevima čokolade i voćem što stvara savršenu ravnotežu bogatog ukusa i osvežavajuće note. Voće i čokolada stvaraju fantastičnu harmoniju ukusa! Voće dodaje svežinu torti i čini je savršenim izborom za svaku priliku!

Koraci pripreme

Kora

Penasto umutite žumanca i šećer, dodajte griz, kakao prah i ulupan čvrst sneg od belanaca. Lagano promešajte i sjedinite masu, pa podelite na 2 jednaka dela. Sipajte masu u podmazan pleh i brašnom posut pleh i sušite u rerni zagrejanoj na 150°C oko 60min.

Fil

Skuvajte 2 kesice pudinga u 1/2l mleka sa 4 kašike šećera, prateći uputstvo sa kesice. Skuvan puding sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Na pari umutite žumanca i šećer u prahu. U to dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. U ohlađenu masu dodajte penasto umućen margarin pa sve sjedinite sa šlagom pripremljenim prema uputstvu sa kesice i ohlađenim pudingom.

Nadev

Voće podelite na 2 jednaka dela, pa polovinu voća poređajte na prvu koru, nanesite polovinu fila i preklopite drugom korom. Poređajte preostalo voće i premažite tortu filom. Tortu dekorišite voćem i stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Voćna čokoladna torta

Ova voćna čokoladna torta sigurno će oduševiti svakoga! Torta je bogata kremastim slojevima čokolade i voćem što stvara savršenu ravnotežu bogatog ukusa i osvežavajuće note. Voće i čokolada stvaraju fantastičnu harmoniju ukusa! Voće dodaje svežinu torti i čini je savršenim izborom za svaku priliku!

Koraci pripreme

Kora

Penasto umutite žumanca i šećer, dodajte griz, kakao prah i ulupan čvrst sneg od belanaca. Lagano promešajte i sjedinite masu, pa podelite na 2 jednaka dela. Sipajte masu u podmazan pleh i brašnom posut pleh i sušite u rerni zagrejanoj na 150°C oko 60min.

Fil

Skuvajte 2 kesice pudinga u 1/2l mleka sa 4 kašike šećera, prateći uputstvo sa kesice. Skuvan puding sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Na pari umutite žumanca i šećer u prahu. U to dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. U ohlađenu masu dodajte penasto umućen margarin pa sve sjedinite sa šlagom pripremljenim prema uputstvu sa kesice i ohlađenim pudingom.

Nadev

Voće podelite na 2 jednaka dela, pa polovinu voća poređajte na prvu koru, nanesite polovinu fila i preklopite drugom korom. Poređajte preostalo voće i premažite tortu filom. Tortu dekorišite voćem i stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.

Autor

Mikica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept