burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Višnjolada

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

800 g keksa

2 l soka od limuna

6 C pudinga od vanile

200 g bele čokolade

300 g crne čokolade

250 g margarina

500 g višanja

300 ml vode

1 limun

700 g šećera

200 g C šećera u prahu

300 g C šlag krema belog

par kašika ulja za topljenje čokolade

Višnjolada

Koraci pripreme

Višnje izvaditi iz zamrzivača ako nemate sveže. Kada se odmrznu samleti ih u blenderu i u šerpu staviti 300 ml vode ili sok koje su opustile višnje i 500 g šećera.

Moje su kiselije pa zbog toga je ta količina. Može i manje zavisno od toga ko kako voli.

Kuvati višnje dok ne provre dobro, a zatim u njih dodati 2 C pudinga od vanile koja smo prethodno rastvorili u malo vode. Kuvati kašu dok se ne zgusne, a potom je skloniti na hladno da se ohladi.

U drugu šerpu staviti 1,5 l soka od limuna i 200 g šečera, sok od 1 limuna i koru od jednog limuna. Sve to kuvati dok ne provri, a potom dodati 4 C pudinga od vanile prethodno rastvorenih sa malo vode.

Kada se zgusne skloniti sa vatre pa dodati 200 g bele čokolade i ostaviti da se skroz ohladi.

Kada se kaše ohlade 250 g margarina preraditi sa 200 g C šećera u prahu, pa mu dodati kašu od limuna i C pudinga i čokolade.

Kašu od višanja i pudinga izmiksirati mikserom.

Keks pokvasiti malo u soku koji je ostao pa naređati na poslužavnik, meni stane 28 kada naređam. Sve zavisi od poslužavnika kakav vam je.

Zatim se stavi 1/3 limun fila, pa 1/3 višnja fila, pa preko 100 g otopljene crne čokolade sa malo ulja. Ostaviti da se čokolada zategne i ponoviti postupak još 2 puta.

Kada stavite zadnji red čokolade ostavite ponovo da se zategne i umutite 300g C šlag krema belog i ukrasite puslicama okolo i na sredini.

Naši proizvodi

Višnjolada

Koraci pripreme

Višnje izvaditi iz zamrzivača ako nemate sveže. Kada se odmrznu samleti ih u blenderu i u šerpu staviti 300 ml vode ili sok koje su opustile višnje i 500 g šećera.

Moje su kiselije pa zbog toga je ta količina. Može i manje zavisno od toga ko kako voli.

Kuvati višnje dok ne provre dobro, a zatim u njih dodati 2 C pudinga od vanile koja smo prethodno rastvorili u malo vode. Kuvati kašu dok se ne zgusne, a potom je skloniti na hladno da se ohladi.

U drugu šerpu staviti 1,5 l soka od limuna i 200 g šečera, sok od 1 limuna i koru od jednog limuna. Sve to kuvati dok ne provri, a potom dodati 4 C pudinga od vanile prethodno rastvorenih sa malo vode.

Kada se zgusne skloniti sa vatre pa dodati 200 g bele čokolade i ostaviti da se skroz ohladi.

Kada se kaše ohlade 250 g margarina preraditi sa 200 g C šećera u prahu, pa mu dodati kašu od limuna i C pudinga i čokolade.

Kašu od višanja i pudinga izmiksirati mikserom.

Keks pokvasiti malo u soku koji je ostao pa naređati na poslužavnik, meni stane 28 kada naređam. Sve zavisi od poslužavnika kakav vam je.

Zatim se stavi 1/3 limun fila, pa 1/3 višnja fila, pa preko 100 g otopljene crne čokolade sa malo ulja. Ostaviti da se čokolada zategne i ponoviti postupak još 2 puta.

Kada stavite zadnji red čokolade ostavite ponovo da se zategne i umutite 300g C šlag krema belog i ukrasite puslicama okolo i na sredini.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept