burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Vanil puding torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

5 jaja

5 kašika šećera

4 kašike brašna

2 kašike mlevenih badema

2 kašike C kakaoa

malo ruma da se poprskaju kore

Fil:

1/2 l mleka

2 C pudinga od vanile

250 g šećera

1 C vanilin šećer

190 g margarina

nekoliko višanja iz tegle

malo rendane braon čokolade

Glazura:

100 g bele čokolade

60 g margarina

3 kašike vode

3 kašike šećera

Vanil puding torta

Koraci pripreme

Prvo skuvati fil. Odvojiti 10 kašika mleka i razmutiti sa C pudingom od vanile.

Kora:
Ulupati belanca u čvrst sneg, dodavati postepeno šećer i jedno po jedno žumance.

Dodavati polako brašno i mlevene bademe i C kakao.

Pleh nauljiti i sipati smesu koja se peče na 180 C. Koru preseći na pola. Obe strane poprskati rumom.

Na tihoj vatri rastopiti čokoladu, margarin, šećer i vodu. Ostaviti da baci ključ.

Izmešati 190 g margarina sa C vanilin šećerom i dodavati po kašiku ohlađenog pudinga. Sve dobro izmiksovati.

Na donju koru staviti fil, poređati višnje i narendati čokoladu.

Poklopiti drugom korom i prekriti belom čololadom ili C šlagom.

Naši proizvodi

Vanil puding torta

Koraci pripreme

Prvo skuvati fil. Odvojiti 10 kašika mleka i razmutiti sa C pudingom od vanile.

Kora:
Ulupati belanca u čvrst sneg, dodavati postepeno šećer i jedno po jedno žumance.

Dodavati polako brašno i mlevene bademe i C kakao.

Pleh nauljiti i sipati smesu koja se peče na 180 C. Koru preseći na pola. Obe strane poprskati rumom.

Na tihoj vatri rastopiti čokoladu, margarin, šećer i vodu. Ostaviti da baci ključ.

Izmešati 190 g margarina sa C vanilin šećerom i dodavati po kašiku ohlađenog pudinga. Sve dobro izmiksovati.

Na donju koru staviti fil, poređati višnje i narendati čokoladu.

Poklopiti drugom korom i prekriti belom čololadom ili C šlagom.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept