burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10-15

Uvrnuti cheesecake

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10-15

Sastojci

Kora:

300 g mlevenog keksa

mleko po potrebi

50 g potopljenog putera ili margarina

1 puna kašika crnog krema

Fil 1:

300 g višanja

3,4 kašike kristal šećera

1 kesica C pudinga od vanile

Fil 2:

400 ml slatke pavlake

350 g krem sira

3 kašike C šećera u prahu

Ganaš preliv:

100 ml slatke pavlake

200-300 g crne mlečne čokolade

Uvrnuti cheesecake

Koraci pripreme

Mleveni keks prvo umešati sa otopljenim puterom ili margarinom, dodati mleko, napraviti smesu tako da možete lepo da je stavite u kalup za torte ili u dublji pleh, dodajte kašiku krema, i prebacite smesu u željenu posudu.

Višnje, ako su zaleđene dodajte 100 ml vode, a ako su sveže biće vam potrebno 400 ml vode, dodajte 2 kašike šećera. Kad proključa mešajte 5- 10 min. Za to vreme sa 100 ml vode i 2 kašike šećera, razmutite C puding od vanile, mešajte dok ne razbijete grudvice.

Sipajte razmućeni puding u višnje i mešajte dok se puding ne skuva i ne dobije željena gustina. Prelijte višnje na koru od mlevenog keksa.

Za to vreme dok se prvi fil hladi, umutite mikserom 350 g krem sira sa šećerom u prahu, dodajte slatku pavlaku, mutite dok ne dobijte čvrst i kompaktan sneg. Na već ohlađeni fil od višanja, stavite ovaj beli fil.

Ganaš:
Zagrejte 100 ml slatke pavlake, ne dozvolite da proključa, i odmah stavite izlomljenu crnu čokoladu, sklonite sa vatre i mešajte dok se čokolada ne istopi.

Prelijte na tortu kao zadnji korak. Stavite u frižider na sat, dva i uživajte.

Naši proizvodi

Uvrnuti cheesecake

Koraci pripreme

Mleveni keks prvo umešati sa otopljenim puterom ili margarinom, dodati mleko, napraviti smesu tako da možete lepo da je stavite u kalup za torte ili u dublji pleh, dodajte kašiku krema, i prebacite smesu u željenu posudu.

Višnje, ako su zaleđene dodajte 100 ml vode, a ako su sveže biće vam potrebno 400 ml vode, dodajte 2 kašike šećera. Kad proključa mešajte 5- 10 min. Za to vreme sa 100 ml vode i 2 kašike šećera, razmutite C puding od vanile, mešajte dok ne razbijete grudvice.

Sipajte razmućeni puding u višnje i mešajte dok se puding ne skuva i ne dobije željena gustina. Prelijte višnje na koru od mlevenog keksa.

Za to vreme dok se prvi fil hladi, umutite mikserom 350 g krem sira sa šećerom u prahu, dodajte slatku pavlaku, mutite dok ne dobijte čvrst i kompaktan sneg. Na već ohlađeni fil od višanja, stavite ovaj beli fil.

Ganaš:
Zagrejte 100 ml slatke pavlake, ne dozvolite da proključa, i odmah stavite izlomljenu crnu čokoladu, sklonite sa vatre i mešajte dok se čokolada ne istopi.

Prelijte na tortu kao zadnji korak. Stavite u frižider na sat, dva i uživajte.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept