burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12-15

Uskršnja torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12-15

Sastojci

Kore:

9 jaja

200 g šećera + 9 kašika šećera

150 g C šećera u prahu

125 g maslaca

400 g oraha

2 C pudinga od vanile

1 C vanilin šećer

3 kašike brašna

7,5 dl mleka

100 g bele čokolade

150 g mlečne čokolade

1 manja slatka pavlaka

Uskršnja torta

Koraci pripreme

Ispeći 2 kore od 9 belanaca i 200 g šećera sa 200 g seckanih oraha.

Orahe staviti na pleh za pečenje (peći na papiru), odozgo sipati umućena belanca. Peći na 150 stepeni oko 1h (više da se suši).

Skuvati u mleku žumanca sa šećerom i brašnom i pudingom i C vanilin šećerom.

Kada se ohladi dodati umućen maslac sa šećerom. Dodati umućenu pavlaku. Podeliti na 2 dela.

U jedan deo staviti otopljenu belu, a u drugi deo otopljenu crnu čokoladu sa 200 g mlevenih oraha.

Staviti prvu koru pa tamniji fil, druga kora svetliji fil. Odozgo staviti glazuru od čokolade.

Glazura:
Otopiti 100 g mlečne čokolade sa 20 g maslaca.

Naši proizvodi

Uskršnja torta

Koraci pripreme

Ispeći 2 kore od 9 belanaca i 200 g šećera sa 200 g seckanih oraha.

Orahe staviti na pleh za pečenje (peći na papiru), odozgo sipati umućena belanca. Peći na 150 stepeni oko 1h (više da se suši).

Skuvati u mleku žumanca sa šećerom i brašnom i pudingom i C vanilin šećerom.

Kada se ohladi dodati umućen maslac sa šećerom. Dodati umućenu pavlaku. Podeliti na 2 dela.

U jedan deo staviti otopljenu belu, a u drugi deo otopljenu crnu čokoladu sa 200 g mlevenih oraha.

Staviti prvu koru pa tamniji fil, druga kora svetliji fil. Odozgo staviti glazuru od čokolade.

Glazura:
Otopiti 100 g mlečne čokolade sa 20 g maslaca.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept