burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Torta sa lešnicima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Kore:

16 belanaca

16 kašika šećera

200 g mlevenih pečenih lešnika

4 kašike brašna

Fil:

16 žumanaca

300 g C šećera u prahu

250 g maslaca

0,5 dl mleka

5 kašika brašna

100 g čokolade

200 g pečenih mlevenih lešnika

4 kesice C vanilin šećera

Dekoracija:

180 g C šlag kreme od čokolade

360 ml mleka

Torta sa lešnicima

Koraci pripreme

Ispeći 4 kore. Za jednu koru: umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, pa u umućen čvrst šam špatulom umešati kašiku brašna i 50 g mlevenih pečenih lešnika.

Kore peći na podmazanom pek papiru (pleh veličine otprilike 32x21cm) na 180 C u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Za fil umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, brašnom i mlekom i kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje da se zgusne i da se ne oseća brašno (20-30 minuta).

Pred kraj kuvanja dodati nalomkanu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. Skloniti sa ringle i umešati vanilin šećer.

Prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.

Kada se krem ohladi, umutiti maslac i u maslac, uz stalno mućenje, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog krema da dobijete glatku kremu. Na kraju umešati i pečene mlevene lešnike.

Pripremljen fil podelite na 3 dela i nafilujte 3 kore, a poslednju nafilujte umućenim šlag kremom od čokolade pripremljenim po uputstvu na kesici.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Torta sa lešnicima

Koraci pripreme

Ispeći 4 kore. Za jednu koru: umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, pa u umućen čvrst šam špatulom umešati kašiku brašna i 50 g mlevenih pečenih lešnika.

Kore peći na podmazanom pek papiru (pleh veličine otprilike 32x21cm) na 180 C u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Za fil umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, brašnom i mlekom i kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje da se zgusne i da se ne oseća brašno (20-30 minuta).

Pred kraj kuvanja dodati nalomkanu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. Skloniti sa ringle i umešati vanilin šećer.

Prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.

Kada se krem ohladi, umutiti maslac i u maslac, uz stalno mućenje, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog krema da dobijete glatku kremu. Na kraju umešati i pečene mlevene lešnike.

Pripremljen fil podelite na 3 dela i nafilujte 3 kore, a poslednju nafilujte umućenim šlag kremom od čokolade pripremljenim po uputstvu na kesici.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept