burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Torta sa čokoladnim bananicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora:

12 belanaca

12 kašika šećera

12 kašika mlevenih lešnika

2 kašike brašna

1/2 C praška za pecivo

Fil:

12 žumanaca

600 ml mleka

250 g putera

2 C vanilin šećera

2 C pudinga od vanile

250 g C šećera u prahu

200 g napolitanki

10 čokoladnih bananica

250 ml mleka

100 g čokolade

2 C krem šlaga od čokolade

Torta sa čokoladnim bananicama

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, kad se ulupa čvrst sneg dodati brašno, mlevene lešnike i C prašak za pecivo i promešati varjačom.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa sipati pripremljenu masu. Peći na 200° C oko 20min.

Fil:
Mutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati prašak za C puding i mleko i kuvati na tihoj vatri dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Izraditi maslac i dodati ga ohlađenom filu. Fil podeliti na dva dela.

U prvi deo dodati iseckane čokoladne bananice, a u drugi deo seckane napolitanke. Koru preseći na pola.

Preko prve kore naneti fil od bananica, preko naneti fil sa napolitankama i preklopiti drugom korom.

Otopiti čokoladu pa preliti preko torte.

Umutiti mleko i C šlag krem pa dekorisati celu tortu.

Naši proizvodi

Torta sa čokoladnim bananicama

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, kad se ulupa čvrst sneg dodati brašno, mlevene lešnike i C prašak za pecivo i promešati varjačom.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa sipati pripremljenu masu. Peći na 200° C oko 20min.

Fil:
Mutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati prašak za C puding i mleko i kuvati na tihoj vatri dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Izraditi maslac i dodati ga ohlađenom filu. Fil podeliti na dva dela.

U prvi deo dodati iseckane čokoladne bananice, a u drugi deo seckane napolitanke. Koru preseći na pola.

Preko prve kore naneti fil od bananica, preko naneti fil sa napolitankama i preklopiti drugom korom.

Otopiti čokoladu pa preliti preko torte.

Umutiti mleko i C šlag krem pa dekorisati celu tortu.

Autor

Daniela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept