burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8-10

Torta od jabuka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8-10

Sastojci

250 g C šećera u prahu

250 g putera

1 jaje

200 g oraha (100 g mlevenih i 100 g seckanih)

100 g suvog grožđa

100 g žele bombona

250 g mlevenog keksa

1 kg jabuka

1 C vanilin šećer

opciono 2 C krem šlaga

rum opciono

Torta od jabuka

Koraci pripreme

Jabuke očistiti, izrendati i iscediti dobro.

Umutiti penasto: 1 jaje (prvo belance, pa dodati žumance), dodati C šećer u prahu, pa varjačom umešati 100 g mlevenih i 100 g seckanih oraha, pa dodati grožđe (prethodno potopljeno u vrelu vodu da bi nabubrilo, opciono u vodu dodati nekoliko kapi ruma), žele bombone, mleveni keks i jabuke, kao i C vanilin šećer.

Tortu oblikovati rukama, ili sipati u obložen kalup.

Staviti tortu u frižider da se stegne.

Opciono, tortu ukrasiti sa 2 kesice umućenog C krem šlaga.

Naši proizvodi

Torta od jabuka

Koraci pripreme

Jabuke očistiti, izrendati i iscediti dobro.

Umutiti penasto: 1 jaje (prvo belance, pa dodati žumance), dodati C šećer u prahu, pa varjačom umešati 100 g mlevenih i 100 g seckanih oraha, pa dodati grožđe (prethodno potopljeno u vrelu vodu da bi nabubrilo, opciono u vodu dodati nekoliko kapi ruma), žele bombone, mleveni keks i jabuke, kao i C vanilin šećer.

Tortu oblikovati rukama, ili sipati u obložen kalup.

Staviti tortu u frižider da se stegne.

Opciono, tortu ukrasiti sa 2 kesice umućenog C krem šlaga.

Autor

Isidora

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept