0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
15-20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15-20
12 kašika istopljenog margarina ili masti
12 kašika C šećera u prahu
12 kašika mleka
1 jaje i 1 žumance
oko 800 g brašna
kora i sok od 1 manjeg limuna
2 kesice C vanilin šećera
1/2 kesice C praška za pecivo
1/2 kašičice C sode bikarbone
1 l mleka
2 C pudinga od čokolade
1 kašika putera
3 kašike C kakaoa
8 kašika C šećera u prahu
1 prstohvat soli
100 g crne čokolade
3 kašike ulja
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, ostaviti da malo odstoji.
Podeliti na 4 dela napraviti okrugle kore, pa peći u manjoj tepsiji da blago porumeni.
Puding skuvati po uputstvu, dodati puter, C kakao i prstohvat soli.
3 kore filovati pudingom, a četvrtu preliti prelivom od čokolade.
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, ostaviti da malo odstoji.
Podeliti na 4 dela napraviti okrugle kore, pa peći u manjoj tepsiji da blago porumeni.
Puding skuvati po uputstvu, dodati puter, C kakao i prstohvat soli.
3 kore filovati pudingom, a četvrtu preliti prelivom od čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.