0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
12 jaja
1/2 kilograma šećera
5 kašika C griza
6 kašika brašna
100 g seckanih oraha
200 g rendane čokolade
2 kašike C čvrstina
1/2 l mleka
1 margarin
250 g C šećera u prahu
C krem šlag od čokolade
Kora:
Umutiti 12 belanaca sa 12 kašika šećera. Dodati 5 kašika C griza, 3 kašike brašna, 100 g seckanih oraha i 100 g rendane čokolade. Sve sjediniti i peći koru. Gotovu koru izbušiti viljuškom i preliti.
Preliv:
Prokuvati 250 g šećera i 1/2 litre vode i lagano preliti koru.
Fil:
Umutiti 12 žumanaca i 12 kašika šećera. Dodati 3 kašike brašna i 2 kašike gustina. Sve ovo dodati u 1/2 litre mleka i skuvati. U ohladjen fil dodati margarin umućen sa 250 g C šećera u prahu.
Filovati: kora, fil, C krem šlag od čokolade.
Kora:
Umutiti 12 belanaca sa 12 kašika šećera. Dodati 5 kašika C griza, 3 kašike brašna, 100 g seckanih oraha i 100 g rendane čokolade. Sve sjediniti i peći koru. Gotovu koru izbušiti viljuškom i preliti.
Preliv:
Prokuvati 250 g šećera i 1/2 litre vode i lagano preliti koru.
Fil:
Umutiti 12 žumanaca i 12 kašika šećera. Dodati 3 kašike brašna i 2 kašike gustina. Sve ovo dodati u 1/2 litre mleka i skuvati. U ohladjen fil dodati margarin umućen sa 250 g C šećera u prahu.
Filovati: kora, fil, C krem šlag od čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.