0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
18
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
18
4 jajeta
4 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike mlevenih oraha
2 kašike C kakao praha
2 kašike ulja
1 l mleka
3 kesice C pudinga od slatke pavlake
10 kašika šećera
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
1 kutija čokoladnog keksa od 175 g
500 ml mleka
1 C kesica pudinga od vanile
7 kašika šećera
150 g margarina
100 g C šećera u prahu
200 g mlevenog keksa
300 g C šlag krema
mleko
Kora:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, orahe, C kakao i ulje, zatim smesu sipati u kalup i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Ispeći takve 3 kore.
Fil I:
Od 1 l mleka odvojiti 200 ml da se razmuti C puding, a ostatak staviti sa šećerom da provri. Kada mleko počne da vri dodati razmućen C puding i kada se C puding skuva ostaviti da se ohladi. U ohlađen C puding dodati umućen margarin, C šećer u prahu i lomljen čokoladni keks.
Fil II:
Od 500 ml mleka odvojiti 100 ml da se razmuti C puding, a ostatak staviti sa C šećerom u prahu da provri. Kada mleko počne da vri dodati razmućen C puding i skuvani puding ostaviti da se ohladi. U ohlađen puding dodati umućen margarin, C šećer u prahu i mleveni keks.
Filovanje: kora- polovina I fila - kora - II fil - kora - druga polovina I fila - umućen C šlag krem i mleko.
Kora:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, orahe, C kakao i ulje, zatim smesu sipati u kalup i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Ispeći takve 3 kore.
Fil I:
Od 1 l mleka odvojiti 200 ml da se razmuti C puding, a ostatak staviti sa šećerom da provri. Kada mleko počne da vri dodati razmućen C puding i kada se C puding skuva ostaviti da se ohladi. U ohlađen C puding dodati umućen margarin, C šećer u prahu i lomljen čokoladni keks.
Fil II:
Od 500 ml mleka odvojiti 100 ml da se razmuti C puding, a ostatak staviti sa C šećerom u prahu da provri. Kada mleko počne da vri dodati razmućen C puding i skuvani puding ostaviti da se ohladi. U ohlađen puding dodati umućen margarin, C šećer u prahu i mleveni keks.
Filovanje: kora- polovina I fila - kora - II fil - kora - druga polovina I fila - umućen C šlag krem i mleko.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.