burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Torta čokoladna čarolija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora:

6 komad jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

2 kašika C Kakao prah

1/2 kesica C Prašak za pecivo

1 kesica C Vanilin šećer

oko 100 ml mleka za prelivanje kora

Fil:

1 kesica Dr.Oetker fil za tortu sa ukusom čokolade

300 ml mleka

50 g putera ili margarina

2 kašika C Šećer u prahu

50 g drobljenih lešnika

Dekoracija

50 g crne čokolade

50 g bele čokolade

20 g putera ili margarina

50 g drobljenih lešnika

200 g Rocher i Ferrero čokoladnih bombona

2 kašika mleka

Torta čokoladna čarolija

Idealna torta za ljubitelje čokolade i lešnika. Brzo i lako se pravi , a ukus predivan!

Koraci pripreme

Korak 1-Kora

Umutiti mikserom belanca sa šećerom , pa dodati žumanca i mutiti dok se ne ujednači masa. Mikser smanjiti na najmanju brzinu ili dalje mešati špatulom uz postepeno dodavanje brašna izmešanog sa malo praška za pecivo. Brašno sipati kašiku po kašiku . Na kraju dodati kakao i vanilin šećer.
Umućenu masu sipati u kalup prečnika 26cm i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Koru ostaviti da se dobro ohladi.

Korak 2-Fil

Fil Dr.Oetker od čokolade umutiti sa mlekom i u njega dodati otopljen puter ili margarin i prah šećer po ukusu.

Korak 3-Filovanje

Koru preseći na tri jednaka dela po visini . Svaku pre filovanja poprskati sa nekoliko kašika mleka i drobljenih lešnika i naneti po trećinu fila . Malo fila ostaviti za premazivanje bočnih strana.Nafilovanu tortu ostaviti nekoliko sati u frižideru .

Korak 4-Dekoracija

Ohlađenu tortu po obodu posuti krupno mlevenim lešnicima . Po vrhu našarati crnom čokoladom otopljenom sa malo margarina i mleka, i belom čokoladom .Dodatno dekorisati čokoladnim bombonama ili drugim čokoladnim ukrasima.
Pošto je prethodno odležala u frišideru, torta može odmah da se seče i jede.

Prijatno!

Naši proizvodi

Torta čokoladna čarolija

Idealna torta za ljubitelje čokolade i lešnika. Brzo i lako se pravi , a ukus predivan!

Koraci pripreme

Korak 1-Kora

Umutiti mikserom belanca sa šećerom , pa dodati žumanca i mutiti dok se ne ujednači masa. Mikser smanjiti na najmanju brzinu ili dalje mešati špatulom uz postepeno dodavanje brašna izmešanog sa malo praška za pecivo. Brašno sipati kašiku po kašiku . Na kraju dodati kakao i vanilin šećer.
Umućenu masu sipati u kalup prečnika 26cm i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Koru ostaviti da se dobro ohladi.

Korak 2-Fil

Fil Dr.Oetker od čokolade umutiti sa mlekom i u njega dodati otopljen puter ili margarin i prah šećer po ukusu.

Korak 3-Filovanje

Koru preseći na tri jednaka dela po visini . Svaku pre filovanja poprskati sa nekoliko kašika mleka i drobljenih lešnika i naneti po trećinu fila . Malo fila ostaviti za premazivanje bočnih strana.Nafilovanu tortu ostaviti nekoliko sati u frižideru .

Korak 4-Dekoracija

Ohlađenu tortu po obodu posuti krupno mlevenim lešnicima . Po vrhu našarati crnom čokoladom otopljenom sa malo margarina i mleka, i belom čokoladom .Dodatno dekorisati čokoladnim bombonama ili drugim čokoladnim ukrasima.
Pošto je prethodno odležala u frišideru, torta može odmah da se seče i jede.

Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept