1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
16
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
6 komad jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
oko 100 ml mleka za prelivanje kora
1 kesica Dr.Oetker fil za tortu sa ukusom čokolade
300 ml mleka
50 g putera ili margarina
50 g drobljenih lešnika
50 g crne čokolade
50 g bele čokolade
20 g putera ili margarina
50 g drobljenih lešnika
200 g Rocher i Ferrero čokoladnih bombona
2 kašika mleka
Idealna torta za ljubitelje čokolade i lešnika. Brzo i lako se pravi , a ukus predivan!
Umutiti mikserom belanca sa šećerom , pa dodati žumanca i mutiti dok se ne ujednači masa. Mikser smanjiti na najmanju brzinu ili dalje mešati špatulom uz postepeno dodavanje brašna izmešanog sa malo praška za pecivo. Brašno sipati kašiku po kašiku . Na kraju dodati kakao i vanilin šećer.
Umućenu masu sipati u kalup prečnika 26cm i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Koru ostaviti da se dobro ohladi.
Fil Dr.Oetker od čokolade umutiti sa mlekom i u njega dodati otopljen puter ili margarin i prah šećer po ukusu.
Koru preseći na tri jednaka dela po visini . Svaku pre filovanja poprskati sa nekoliko kašika mleka i drobljenih lešnika i naneti po trećinu fila . Malo fila ostaviti za premazivanje bočnih strana.Nafilovanu tortu ostaviti nekoliko sati u frižideru .
Ohlađenu tortu po obodu posuti krupno mlevenim lešnicima . Po vrhu našarati crnom čokoladom otopljenom sa malo margarina i mleka, i belom čokoladom .Dodatno dekorisati čokoladnim bombonama ili drugim čokoladnim ukrasima.
Pošto je prethodno odležala u frišideru, torta može odmah da se seče i jede.
Prijatno!
Idealna torta za ljubitelje čokolade i lešnika. Brzo i lako se pravi , a ukus predivan!
Umutiti mikserom belanca sa šećerom , pa dodati žumanca i mutiti dok se ne ujednači masa. Mikser smanjiti na najmanju brzinu ili dalje mešati špatulom uz postepeno dodavanje brašna izmešanog sa malo praška za pecivo. Brašno sipati kašiku po kašiku . Na kraju dodati kakao i vanilin šećer.
Umućenu masu sipati u kalup prečnika 26cm i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Koru ostaviti da se dobro ohladi.
Fil Dr.Oetker od čokolade umutiti sa mlekom i u njega dodati otopljen puter ili margarin i prah šećer po ukusu.
Koru preseći na tri jednaka dela po visini . Svaku pre filovanja poprskati sa nekoliko kašika mleka i drobljenih lešnika i naneti po trećinu fila . Malo fila ostaviti za premazivanje bočnih strana.Nafilovanu tortu ostaviti nekoliko sati u frižideru .
Ohlađenu tortu po obodu posuti krupno mlevenim lešnicima . Po vrhu našarati crnom čokoladom otopljenom sa malo margarina i mleka, i belom čokoladom .Dodatno dekorisati čokoladnim bombonama ili drugim čokoladnim ukrasima.
Pošto je prethodno odležala u frišideru, torta može odmah da se seče i jede.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.