burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Torta bake Marije

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

Piškota:

14 jaja

280 g C šećera u prahu

5 štangli čokolade

280 g mlevenih oraha

1 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

rum po želji

Fil:

9 celih jaja

360 g C šećera u prahu

12 štangli čokolade

450 g margarina za kolače

Torta bake Marije

Koraci pripreme

Piškota:
Razdvojiti belanca i žumanca. Umutiti žumanca pa dodati C šećer u prahu, otopljenu čokoladu, orahe, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i na kraju šne od belanaca.

Peći u okrugloj podmazanoj tepsiji prečnika 28 cm 35 minuta na 200 stepeni.

Kada se piškota ohladi preseći je na 3 dela da se dobiju 3 piškote.

Po želji mogu se poprskati sa rumom.

Fil:
Umutiti cela jaja pa dodati C šećer u prahu.

Kuvati na pari pa kad bude gotov dodati čokoladu.

Kada se ohladi dodati umućen margarin.

Filovati tortu i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Torta bake Marije

Koraci pripreme

Piškota:
Razdvojiti belanca i žumanca. Umutiti žumanca pa dodati C šećer u prahu, otopljenu čokoladu, orahe, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i na kraju šne od belanaca.

Peći u okrugloj podmazanoj tepsiji prečnika 28 cm 35 minuta na 200 stepeni.

Kada se piškota ohladi preseći je na 3 dela da se dobiju 3 piškote.

Po želji mogu se poprskati sa rumom.

Fil:
Umutiti cela jaja pa dodati C šećer u prahu.

Kuvati na pari pa kad bude gotov dodati čokoladu.

Kada se ohladi dodati umućen margarin.

Filovati tortu i ukrasiti po želji.

Autor

Sanela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept