burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Tatina brza torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

500 g C šlag kreme bele sa ukusom slatke pavlake

700-750 ml mleka

300 g mlevenog keksa

700 ml kisele pavlake

250 g C šećera u prahu

1 flašica Dr.Oetker ruma

Gotove korice za tortu (braon)

2 x 250 ml čokoladnog mleka ( ili 500 ml, po izboru)

100 g čokolade (opciono)

Tatina brza torta

Koraci pripreme

Najpre spremite podlogu na kojoj ćete spremati tortu.

Meni je odgovarao poslužavnik veći za nekih 5-6 cm od korica.

Fil 1:
Umutiti mleveni keks, kiselu pavlaku i C šećer u prahu - ručno, nikako mikserom, da fil ne bi bio tečni. Podeliti na dva dela.

Fil 2:
Umutiti šlag kremu po receptu sa kesice (samo sa manje mleka, da bi bio još čvršći).

Prvu koricu pokvasiti čokoladnim mlekom (oko 200 ml) i narendati čokoladu.

Staviti jednu polovinu prvog fila i 1 cm drugog fila. Staviti koricu preko.

Tu koricu poprskati rumom i čokoladnim mlekom (oko 100 ml).

Staviti ostatak prvog fila, pa još 1 cm drugog fila.

Posle treće korice, koju pokvasite preostalim čokoladnim mlekom, ide šlag, kao i preko cele torte.

Dekorisati po želji rendanom čokoladom ili nekim drugim Dr.Oetker ukrasima za torte.

Naši proizvodi

Tatina brza torta

Koraci pripreme

Najpre spremite podlogu na kojoj ćete spremati tortu.

Meni je odgovarao poslužavnik veći za nekih 5-6 cm od korica.

Fil 1:
Umutiti mleveni keks, kiselu pavlaku i C šećer u prahu - ručno, nikako mikserom, da fil ne bi bio tečni. Podeliti na dva dela.

Fil 2:
Umutiti šlag kremu po receptu sa kesice (samo sa manje mleka, da bi bio još čvršći).

Prvu koricu pokvasiti čokoladnim mlekom (oko 200 ml) i narendati čokoladu.

Staviti jednu polovinu prvog fila i 1 cm drugog fila. Staviti koricu preko.

Tu koricu poprskati rumom i čokoladnim mlekom (oko 100 ml).

Staviti ostatak prvog fila, pa još 1 cm drugog fila.

Posle treće korice, koju pokvasite preostalim čokoladnim mlekom, ide šlag, kao i preko cele torte.

Dekorisati po želji rendanom čokoladom ili nekim drugim Dr.Oetker ukrasima za torte.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept