burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Taraba torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

300 g piškota

460 ml mleka

4 kašike arome ruma

5 jaja

230 g C Šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

200 g putera

200 g mlevenih oraha

250 g kesten pirea

100 g čokolade

2 kesice C Šlaga classic

50 g mlevenih oraha za dekoraciju

Taraba torta

Koraci pripreme

Pomešati jaja, vanilin šećer i 150 g šećera u prahu i kuvati 10 minuta na niskoj temperaturi ili na pari.

Dodati čokoladu, pa umešati, a zatim umešati mlevene orahe i kesten pire.

Umutiti puter sa 80 g šećera u prahu i spojiti sa filom.

Umutiti 1 kesicu šlaga sa 80 ml mleka i dodati filu.

Umakati piškote u mleko sa rumom, popločati dno kalupa, pa poređati piškote uz ivice.

Sipati fil u obruč od piškota i ohladiti.

Dekorisati 1 kesicom šlaga koju ste umutili i mlevenim orasima.

Naši proizvodi

Taraba torta

Koraci pripreme

Pomešati jaja, vanilin šećer i 150 g šećera u prahu i kuvati 10 minuta na niskoj temperaturi ili na pari.

Dodati čokoladu, pa umešati, a zatim umešati mlevene orahe i kesten pire.

Umutiti puter sa 80 g šećera u prahu i spojiti sa filom.

Umutiti 1 kesicu šlaga sa 80 ml mleka i dodati filu.

Umakati piškote u mleko sa rumom, popločati dno kalupa, pa poređati piškote uz ivice.

Sipati fil u obruč od piškota i ohladiti.

Dekorisati 1 kesicom šlaga koju ste umutili i mlevenim orasima.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept