burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Švarcvald torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Biskvit:

8 jaja

12 supenih kašika brašna T-400

5 supenih kašika C slatki kakao

4 supenih kašika ulja

1 kesica C prašak za pecivo

malo likera od višnje

Nadev:

400 g očišćene višnje

200 g čokolade za kuvanje

4 supene kašike soka od višnje

Šlag:

500 ml slatke pavlake

75 g C šećera u prahu

Dekoracija:

1 kesica C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

mrvice čokolade, višnje...

Švarcvald torta

Koraci pripreme

Biskvit:
Belanca umutite u čvrsti sneg, pa dodati žumanca. Zatim lagano dodajte ulje i sve vreme mutite biskvit. Brašnu dodajte C prašak za pecivo i pomešajte, zatim dodajte brašno i C kakao u umućena jaja i sve lagano pomešajte.

U kalup od 26 cm postavite papir za pečenje, pa ulijte pripremljenu smesu. Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 25-30 minuta.

Proverite sredinu čačkalicom tokom pečenja da bi znali kada je biskvit pečen. Nakon što se biskvit ohladio skinite masni papir.

Presecite biskvit na dva jednaka dela. Svaki biskvit natopite sa likerom od višnje.

Nadev:
Pripremite nadev, tako što u manji sud dodate višnje, sok od višnje, malo maslaca i 200 g crne čokolade za kuvanje. Stavite kuvati dok se sve ne sjedini i pretvori u kremastu smešu.

Još vruć nadev rasporedite preko dva biskvita. Ostavite da se ohladi i stegne.

Šlag:
Umutite 500 ml slatke pavlake sa 75 g C šećera u prahu. Na prvi biskvit sa nadevom rasporedite pola šlaga.

Zatim ide drugi biskvit sa nadevom i rasporedite ostatak šlaga, pa lagano pritisnite.

Premažite tortu sa šlagom, ostavite malo za dekoraciju.

Višnje i cvetiće postavite na šlag.

Naši proizvodi

Švarcvald torta

Koraci pripreme

Biskvit:
Belanca umutite u čvrsti sneg, pa dodati žumanca. Zatim lagano dodajte ulje i sve vreme mutite biskvit. Brašnu dodajte C prašak za pecivo i pomešajte, zatim dodajte brašno i C kakao u umućena jaja i sve lagano pomešajte.

U kalup od 26 cm postavite papir za pečenje, pa ulijte pripremljenu smesu. Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 25-30 minuta.

Proverite sredinu čačkalicom tokom pečenja da bi znali kada je biskvit pečen. Nakon što se biskvit ohladio skinite masni papir.

Presecite biskvit na dva jednaka dela. Svaki biskvit natopite sa likerom od višnje.

Nadev:
Pripremite nadev, tako što u manji sud dodate višnje, sok od višnje, malo maslaca i 200 g crne čokolade za kuvanje. Stavite kuvati dok se sve ne sjedini i pretvori u kremastu smešu.

Još vruć nadev rasporedite preko dva biskvita. Ostavite da se ohladi i stegne.

Šlag:
Umutite 500 ml slatke pavlake sa 75 g C šećera u prahu. Na prvi biskvit sa nadevom rasporedite pola šlaga.

Zatim ide drugi biskvit sa nadevom i rasporedite ostatak šlaga, pa lagano pritisnite.

Premažite tortu sa šlagom, ostavite malo za dekoraciju.

Višnje i cvetiće postavite na šlag.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept