burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Švalerka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

15 jaja

oko 1 kg šećera

3 kašike sirćeta

2 litra mleka

200 g pudinga od čokolade C

4 pudinga od vanile C

300 g čokolade za kuvanje

400 g margarina

300 g šećera u prahu C

C šlag (ili slatka pavlaka)

Švalerka torta

Koraci pripreme

Umutiti 5 belanaca, 15 kašika šećera i 1 puna kašika sirćeta ili sok od pola limuna.

Kore je potrebno sušiti u rerni, na temperaturi od najviše 100 - 120 stepeni, nekoliko sati.

Potrebne su tri ovakve kore.

1.Fil: U 1 l mleka staviti 10 kašika šećera i ukuvati 200 g C pudinga od čokolade i 300 g čokolade za kuvanje. Ukuvati i ohladiti.

Kad se skroz ohladi, dodati 200 g margarina prethodno dobro umućenog sa 150 g šećera u prahu C. Sve sjediniti.

2.Fil: U 1 l mleka staviti 10 kašika šećera i kad provri ukuvati 4 pudinga od vanile C.

Kad je fil skroz ohlađen, dodati margarin, prethodno umućen sa 150 g šećera u prahu C i umućene 2 kesice šlag pene C.

Redosled filovanja: kora, crni fil, žuti fil, zatim umućena slatka pavlaka (umesto pavlake može i šlag pena C).

Namazanu tortu preliti čokoladom ili po želji slatkom pavlakom.

Naši proizvodi

Švalerka torta

Koraci pripreme

Umutiti 5 belanaca, 15 kašika šećera i 1 puna kašika sirćeta ili sok od pola limuna.

Kore je potrebno sušiti u rerni, na temperaturi od najviše 100 - 120 stepeni, nekoliko sati.

Potrebne su tri ovakve kore.

1.Fil: U 1 l mleka staviti 10 kašika šećera i ukuvati 200 g C pudinga od čokolade i 300 g čokolade za kuvanje. Ukuvati i ohladiti.

Kad se skroz ohladi, dodati 200 g margarina prethodno dobro umućenog sa 150 g šećera u prahu C. Sve sjediniti.

2.Fil: U 1 l mleka staviti 10 kašika šećera i kad provri ukuvati 4 pudinga od vanile C.

Kad je fil skroz ohlađen, dodati margarin, prethodno umućen sa 150 g šećera u prahu C i umućene 2 kesice šlag pene C.

Redosled filovanja: kora, crni fil, žuti fil, zatim umućena slatka pavlaka (umesto pavlake može i šlag pena C).

Namazanu tortu preliti čokoladom ili po želji slatkom pavlakom.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept