burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20-25

Stara bečka čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20-25

Sastojci

Za koru:

8 jaja

100 g šećera

1 C vanilin šećer

malo soli

100 g biskvitnih mrvica (piškota)

100 g rendane crne čokolade

100 g mlevenih lešnika

Za fil:

300 g džema od kajsija

100 ml slatkog likera od višnje

200 g marcipana

50 g C šećera u prahu

Za glazuru:

200 g crne čokolade

1 jaje

100 g C šećera u prahu

50 g putera

Stara bečka čokoladna torta

Koraci pripreme

Mikserom umutiti žumanca sa polovinom šećera, C vanilin šećerom i malo soli. Od belanaca umutiti čvrst sneg sa preostalom količinom šećera pa dodati smesi od žumanaca.

Piškote izrendati na sitno rende pa pomešati sa rendanom čokoladom i mlevenim lešnikom. Sjediniti sa prethodnom smesom od jaja.

Koru izliti u dva manja podmazana i brašnom posuta pleha i peći 25 minuta na 180 stepeni.

Pečene kore malo ohladiti pa natopiti likerom.

Marcipan smesu umesiti sa C šećerom u prahu pa razvući u dva tanka lista.

Prvu koru premazati džemom od kajsija,staviti koru od marcipana pa preklopiti drugom korom. Natopiti je likerom i premazati džemom od kajsija pa prekriti korom od marcipana. Preko druge kore naneti glazuru od čokolade.

Za glazuru:
Na pari otopiti čokoladu pa je prohladiti. Jaje i C šećer u prahu mikserom umutiti i dodati u čokoladu sve vreme muteći.

Puter otopiti pa dodavati u čokoladnu smesu kap po kap da smesa postane penušava.

Filovati tortu čokoladnom glazurom.

Naši proizvodi

Stara bečka čokoladna torta

Koraci pripreme

Mikserom umutiti žumanca sa polovinom šećera, C vanilin šećerom i malo soli. Od belanaca umutiti čvrst sneg sa preostalom količinom šećera pa dodati smesi od žumanaca.

Piškote izrendati na sitno rende pa pomešati sa rendanom čokoladom i mlevenim lešnikom. Sjediniti sa prethodnom smesom od jaja.

Koru izliti u dva manja podmazana i brašnom posuta pleha i peći 25 minuta na 180 stepeni.

Pečene kore malo ohladiti pa natopiti likerom.

Marcipan smesu umesiti sa C šećerom u prahu pa razvući u dva tanka lista.

Prvu koru premazati džemom od kajsija,staviti koru od marcipana pa preklopiti drugom korom. Natopiti je likerom i premazati džemom od kajsija pa prekriti korom od marcipana. Preko druge kore naneti glazuru od čokolade.

Za glazuru:
Na pari otopiti čokoladu pa je prohladiti. Jaje i C šećer u prahu mikserom umutiti i dodati u čokoladu sve vreme muteći.

Puter otopiti pa dodavati u čokoladnu smesu kap po kap da smesa postane penušava.

Filovati tortu čokoladnom glazurom.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept