burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Saher torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

110 g C šećera u prahu

1/2 kesice C vanilin šećera

6 žumanca

110 g kristal šećera

140 g brašna

130 g čokolade

200 g marmelade od višanja

6 belanca

Glazura:

75 g slatke pavlake

20 g maslaca

100 g čokolade

50 g šećera

50 ml vode

1 kašika krema

250 ml slatke pavlake

Saher torta

Koraci pripreme

Penasto umutiti omekšali maslac sa C šećerom u prahu i struganom iz sredine mahune vanile. Postepeno dodati jedno po jedno žumance i mutiti u fin krem.

Čokoladu otopiti na pari umešati u krem od žumanca. Belanca sa šećerom jako čvrsto umutiti i sa brašnom lagano i po malo dodati u krem od žumanca.

Modlu veličine 24 cm obložiti papirom. Stranice namazati maslacem sipati brašno i u nju istresti smesu za biskvit.

Peći na 160 stepeni u rerni na vruć vazduh ili na 170 stepeni običnoj rerni oko 55-60 minuta, sa tim da prvih 10-15 minuta vrata rerne držite oko prst otvorena.

Tortu zajedno sa modlom okrenuti na rešetku i 20 minuta hladiti. Tada otkloniti modlu, skinuti papir i vratiti modlu na tortu.

Tortu okrenuti u modlu do kraja ohladiti. Kada je torta hladna izvaditi je iz modle i oštrim nožem prepoloviti.

Marmeladu zagrejati i pritisnuti na cediljki. Obe polovine torte premazati marmeladom. Preklpopiti i premazati tortu okolo.

Ostaviti malo da se prosuši. Za glazuru zakuvajte slatku pavlaku sa maslacem. Skinuti sa vatre i dodajte čokoladu iseckanu na sitne komadiće i rastopite je.

Vodu i šećer isto zakuvajte dok se šećer ne otopi, dodajte mileram ili pavlaku i sve to promešaite u čokoladni krem.

Naši proizvodi

Saher torta

Koraci pripreme

Penasto umutiti omekšali maslac sa C šećerom u prahu i struganom iz sredine mahune vanile. Postepeno dodati jedno po jedno žumance i mutiti u fin krem.

Čokoladu otopiti na pari umešati u krem od žumanca. Belanca sa šećerom jako čvrsto umutiti i sa brašnom lagano i po malo dodati u krem od žumanca.

Modlu veličine 24 cm obložiti papirom. Stranice namazati maslacem sipati brašno i u nju istresti smesu za biskvit.

Peći na 160 stepeni u rerni na vruć vazduh ili na 170 stepeni običnoj rerni oko 55-60 minuta, sa tim da prvih 10-15 minuta vrata rerne držite oko prst otvorena.

Tortu zajedno sa modlom okrenuti na rešetku i 20 minuta hladiti. Tada otkloniti modlu, skinuti papir i vratiti modlu na tortu.

Tortu okrenuti u modlu do kraja ohladiti. Kada je torta hladna izvaditi je iz modle i oštrim nožem prepoloviti.

Marmeladu zagrejati i pritisnuti na cediljki. Obe polovine torte premazati marmeladom. Preklpopiti i premazati tortu okolo.

Ostaviti malo da se prosuši. Za glazuru zakuvajte slatku pavlaku sa maslacem. Skinuti sa vatre i dodajte čokoladu iseckanu na sitne komadiće i rastopite je.

Vodu i šećer isto zakuvajte dok se šećer ne otopi, dodajte mileram ili pavlaku i sve to promešaite u čokoladni krem.

Autor

Valentina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept