0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
18
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18
110 g C šećera u prahu
1/2 kesice C vanilin šećera
6 žumanca
110 g kristal šećera
140 g brašna
130 g čokolade
200 g marmelade od višanja
6 belanca
75 g slatke pavlake
20 g maslaca
100 g čokolade
50 g šećera
50 ml vode
1 kašika krema
250 ml slatke pavlake
Penasto umutiti omekšali maslac sa C šećerom u prahu i struganom iz sredine mahune vanile. Postepeno dodati jedno po jedno žumance i mutiti u fin krem.
Čokoladu otopiti na pari umešati u krem od žumanca. Belanca sa šećerom jako čvrsto umutiti i sa brašnom lagano i po malo dodati u krem od žumanca.
Modlu veličine 24 cm obložiti papirom. Stranice namazati maslacem sipati brašno i u nju istresti smesu za biskvit.
Peći na 160 stepeni u rerni na vruć vazduh ili na 170 stepeni običnoj rerni oko 55-60 minuta, sa tim da prvih 10-15 minuta vrata rerne držite oko prst otvorena.
Tortu zajedno sa modlom okrenuti na rešetku i 20 minuta hladiti. Tada otkloniti modlu, skinuti papir i vratiti modlu na tortu.
Tortu okrenuti u modlu do kraja ohladiti. Kada je torta hladna izvaditi je iz modle i oštrim nožem prepoloviti.
Marmeladu zagrejati i pritisnuti na cediljki. Obe polovine torte premazati marmeladom. Preklpopiti i premazati tortu okolo.
Ostaviti malo da se prosuši. Za glazuru zakuvajte slatku pavlaku sa maslacem. Skinuti sa vatre i dodajte čokoladu iseckanu na sitne komadiće i rastopite je.
Vodu i šećer isto zakuvajte dok se šećer ne otopi, dodajte mileram ili pavlaku i sve to promešaite u čokoladni krem.
Penasto umutiti omekšali maslac sa C šećerom u prahu i struganom iz sredine mahune vanile. Postepeno dodati jedno po jedno žumance i mutiti u fin krem.
Čokoladu otopiti na pari umešati u krem od žumanca. Belanca sa šećerom jako čvrsto umutiti i sa brašnom lagano i po malo dodati u krem od žumanca.
Modlu veličine 24 cm obložiti papirom. Stranice namazati maslacem sipati brašno i u nju istresti smesu za biskvit.
Peći na 160 stepeni u rerni na vruć vazduh ili na 170 stepeni običnoj rerni oko 55-60 minuta, sa tim da prvih 10-15 minuta vrata rerne držite oko prst otvorena.
Tortu zajedno sa modlom okrenuti na rešetku i 20 minuta hladiti. Tada otkloniti modlu, skinuti papir i vratiti modlu na tortu.
Tortu okrenuti u modlu do kraja ohladiti. Kada je torta hladna izvaditi je iz modle i oštrim nožem prepoloviti.
Marmeladu zagrejati i pritisnuti na cediljki. Obe polovine torte premazati marmeladom. Preklpopiti i premazati tortu okolo.
Ostaviti malo da se prosuši. Za glazuru zakuvajte slatku pavlaku sa maslacem. Skinuti sa vatre i dodajte čokoladu iseckanu na sitne komadiće i rastopite je.
Vodu i šećer isto zakuvajte dok se šećer ne otopi, dodajte mileram ili pavlaku i sve to promešaite u čokoladni krem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.