burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Saher torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za kore:

7 žumanaca

125 g C šećera u prahu

200 g čokolade za kuvanje

150 g putera

7 belanaca

125 g kristal šećera

150 g brašna

1 prstohvat soli

Za filovanje kore:

200 g džema od kajsije

Za glazuru:

200 g crne čokolade

250 g kristal šećera

150 g vode

Saher torta

Koraci pripreme

Puter mutite i dodajte šećer u prahu i dodajte jedno po jedno žumance, a potom otopljenu crnu čokoladu.

U drugoj činiji mutite belanca sa kristal šećerom dok ne dobijete čvrst sneg, a zatim brašno i taj umućeni sneg od belanaca dodajte smesi od žumanaca malo po malo.

Masu sipati u podmazan pleh sa prstenom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

Ohlađenu koru preseći na pola i filovati džemom od kajsije koji ste ugrejali na pari.Stavite drugu koru preko džema, a zatim premažite tortu i sa strana.

Zatim pravite glazuru. Stavite čokoladu da se otopi na pari ili u mikrotalasnoj.

Zatim u posebno jšerpi skuvajte vodu i šećer da se napravi sirup.

Zatim taj sirup sipajte u otopljenu čokoladu i polako mešajte dok se ne dobije ujednačena glazura kojom prelijte tortu.

Tortu stavite u frižider na dva sata i po želji poslužite sa šlagom.

Naši proizvodi

Saher torta

Koraci pripreme

Puter mutite i dodajte šećer u prahu i dodajte jedno po jedno žumance, a potom otopljenu crnu čokoladu.

U drugoj činiji mutite belanca sa kristal šećerom dok ne dobijete čvrst sneg, a zatim brašno i taj umućeni sneg od belanaca dodajte smesi od žumanaca malo po malo.

Masu sipati u podmazan pleh sa prstenom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

Ohlađenu koru preseći na pola i filovati džemom od kajsije koji ste ugrejali na pari.Stavite drugu koru preko džema, a zatim premažite tortu i sa strana.

Zatim pravite glazuru. Stavite čokoladu da se otopi na pari ili u mikrotalasnoj.

Zatim u posebno jšerpi skuvajte vodu i šećer da se napravi sirup.

Zatim taj sirup sipajte u otopljenu čokoladu i polako mešajte dok se ne dobije ujednačena glazura kojom prelijte tortu.

Tortu stavite u frižider na dva sata i po želji poslužite sa šlagom.

Autor

Valentina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept