0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
7 žumanaca
125 g C šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
150 g putera
7 belanaca
125 g kristal šećera
150 g brašna
1 prstohvat soli
200 g džema od kajsije
200 g crne čokolade
250 g kristal šećera
150 g vode
Puter mutite i dodajte šećer u prahu i dodajte jedno po jedno žumance, a potom otopljenu crnu čokoladu.
U drugoj činiji mutite belanca sa kristal šećerom dok ne dobijete čvrst sneg, a zatim brašno i taj umućeni sneg od belanaca dodajte smesi od žumanaca malo po malo.
Masu sipati u podmazan pleh sa prstenom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.
Ohlađenu koru preseći na pola i filovati džemom od kajsije koji ste ugrejali na pari.Stavite drugu koru preko džema, a zatim premažite tortu i sa strana.
Zatim pravite glazuru. Stavite čokoladu da se otopi na pari ili u mikrotalasnoj.
Zatim u posebno jšerpi skuvajte vodu i šećer da se napravi sirup.
Zatim taj sirup sipajte u otopljenu čokoladu i polako mešajte dok se ne dobije ujednačena glazura kojom prelijte tortu.
Tortu stavite u frižider na dva sata i po želji poslužite sa šlagom.
Puter mutite i dodajte šećer u prahu i dodajte jedno po jedno žumance, a potom otopljenu crnu čokoladu.
U drugoj činiji mutite belanca sa kristal šećerom dok ne dobijete čvrst sneg, a zatim brašno i taj umućeni sneg od belanaca dodajte smesi od žumanaca malo po malo.
Masu sipati u podmazan pleh sa prstenom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.
Ohlađenu koru preseći na pola i filovati džemom od kajsije koji ste ugrejali na pari.Stavite drugu koru preko džema, a zatim premažite tortu i sa strana.
Zatim pravite glazuru. Stavite čokoladu da se otopi na pari ili u mikrotalasnoj.
Zatim u posebno jšerpi skuvajte vodu i šećer da se napravi sirup.
Zatim taj sirup sipajte u otopljenu čokoladu i polako mešajte dok se ne dobije ujednačena glazura kojom prelijte tortu.
Tortu stavite u frižider na dva sata i po želji poslužite sa šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.