burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Saher torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

140 g maslac

110 g C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

6 komad jaja

130 g čokolada za kuvanje

110 g šećer

140 g brašno

Za premazivanje:

200 g marmelada od kajsije

Za glazuru

75 ml slatka pavlaka

20 g maslac

100 g čokolada za kuvanje

50 g šećer

50 ml voda

1 kašika kisela pavlaka

Saher torta

Savršena čokoladna torta.

Koraci pripreme

1

Za koru:Mikserom umutiti maslac sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.Dodati jedno po jedno žumance i sve dobro umutiti mikserom.Čokoladu za kuvanje rastopiti i dodati u smesu sa žumancima.Zasebno mikserom umutiti belanca,dodati šećer i umutiti mikserom dok se šećer ne rastopi i ne sjedini sa belancima.U smesu od čokolade dodati smesu od belanaca i šećera,brašno i izmešati ručnom źicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.Smesu izručiti u uljem ppdmazan i brašnom posut kalup(prečnika 24 cm).Peći 60 minuta na 160 stepeni(stim što prvih deset minuta pečete sa rernom otvorenom za jedan prast-to ćete postići tako što stavite drvenu varjaču).Pečenu koru izvaditi iz rerne,okrenuti je zajedno sa kalupom na rešetku i ostaviti da se hladi 20 minuta.

2

Oštrim nožem prepoloviti koru.Marmeladu zagrejati,pa je procediti.Na tacnu za tortu staviti koru te je premazati marmeladom.Preklopiti drugom korom.Okolo premazati marmeladom(ne mazati gornji deo marmeladom,već samo okolo).

3

Za glazuru:Rastopiti maslac sa slatkom pavlakom.Skloniti sa vatre i umešati čokoladu za kuvanje te mešati dok se čokolada ne rastopi.Vodu i šećer sipati u zasebnu šerpu,staviti na vatru i mešati dok se šećer ne rastopi.Dodati kiselu pavlaku,izmešati,pa smesu dodati u posudu sa čokoladom.Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.Tortu odmah premazati glazurom-pustiti da glazura pada sa svih strana.Ostaviti da se glazura stegne.

4

Tortu seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Saher torta

Savršena čokoladna torta.

Koraci pripreme

1

Za koru:Mikserom umutiti maslac sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.Dodati jedno po jedno žumance i sve dobro umutiti mikserom.Čokoladu za kuvanje rastopiti i dodati u smesu sa žumancima.Zasebno mikserom umutiti belanca,dodati šećer i umutiti mikserom dok se šećer ne rastopi i ne sjedini sa belancima.U smesu od čokolade dodati smesu od belanaca i šećera,brašno i izmešati ručnom źicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.Smesu izručiti u uljem ppdmazan i brašnom posut kalup(prečnika 24 cm).Peći 60 minuta na 160 stepeni(stim što prvih deset minuta pečete sa rernom otvorenom za jedan prast-to ćete postići tako što stavite drvenu varjaču).Pečenu koru izvaditi iz rerne,okrenuti je zajedno sa kalupom na rešetku i ostaviti da se hladi 20 minuta.

2

Oštrim nožem prepoloviti koru.Marmeladu zagrejati,pa je procediti.Na tacnu za tortu staviti koru te je premazati marmeladom.Preklopiti drugom korom.Okolo premazati marmeladom(ne mazati gornji deo marmeladom,već samo okolo).

3

Za glazuru:Rastopiti maslac sa slatkom pavlakom.Skloniti sa vatre i umešati čokoladu za kuvanje te mešati dok se čokolada ne rastopi.Vodu i šećer sipati u zasebnu šerpu,staviti na vatru i mešati dok se šećer ne rastopi.Dodati kiselu pavlaku,izmešati,pa smesu dodati u posudu sa čokoladom.Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.Tortu odmah premazati glazurom-pustiti da glazura pada sa svih strana.Ostaviti da se glazura stegne.

4

Tortu seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept