0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
140 g maslac
6 komad jaja
130 g čokolada za kuvanje
110 g šećer
140 g brašno
200 g marmelada od kajsije
75 ml slatka pavlaka
20 g maslac
100 g čokolada za kuvanje
50 g šećer
50 ml voda
1 kašika kisela pavlaka
Savršena čokoladna torta.
Za koru:Mikserom umutiti maslac sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.Dodati jedno po jedno žumance i sve dobro umutiti mikserom.Čokoladu za kuvanje rastopiti i dodati u smesu sa žumancima.Zasebno mikserom umutiti belanca,dodati šećer i umutiti mikserom dok se šećer ne rastopi i ne sjedini sa belancima.U smesu od čokolade dodati smesu od belanaca i šećera,brašno i izmešati ručnom źicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.Smesu izručiti u uljem ppdmazan i brašnom posut kalup(prečnika 24 cm).Peći 60 minuta na 160 stepeni(stim što prvih deset minuta pečete sa rernom otvorenom za jedan prast-to ćete postići tako što stavite drvenu varjaču).Pečenu koru izvaditi iz rerne,okrenuti je zajedno sa kalupom na rešetku i ostaviti da se hladi 20 minuta.
Oštrim nožem prepoloviti koru.Marmeladu zagrejati,pa je procediti.Na tacnu za tortu staviti koru te je premazati marmeladom.Preklopiti drugom korom.Okolo premazati marmeladom(ne mazati gornji deo marmeladom,već samo okolo).
Za glazuru:Rastopiti maslac sa slatkom pavlakom.Skloniti sa vatre i umešati čokoladu za kuvanje te mešati dok se čokolada ne rastopi.Vodu i šećer sipati u zasebnu šerpu,staviti na vatru i mešati dok se šećer ne rastopi.Dodati kiselu pavlaku,izmešati,pa smesu dodati u posudu sa čokoladom.Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.Tortu odmah premazati glazurom-pustiti da glazura pada sa svih strana.Ostaviti da se glazura stegne.
Tortu seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.
Savršena čokoladna torta.
Za koru:Mikserom umutiti maslac sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.Dodati jedno po jedno žumance i sve dobro umutiti mikserom.Čokoladu za kuvanje rastopiti i dodati u smesu sa žumancima.Zasebno mikserom umutiti belanca,dodati šećer i umutiti mikserom dok se šećer ne rastopi i ne sjedini sa belancima.U smesu od čokolade dodati smesu od belanaca i šećera,brašno i izmešati ručnom źicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.Smesu izručiti u uljem ppdmazan i brašnom posut kalup(prečnika 24 cm).Peći 60 minuta na 160 stepeni(stim što prvih deset minuta pečete sa rernom otvorenom za jedan prast-to ćete postići tako što stavite drvenu varjaču).Pečenu koru izvaditi iz rerne,okrenuti je zajedno sa kalupom na rešetku i ostaviti da se hladi 20 minuta.
Oštrim nožem prepoloviti koru.Marmeladu zagrejati,pa je procediti.Na tacnu za tortu staviti koru te je premazati marmeladom.Preklopiti drugom korom.Okolo premazati marmeladom(ne mazati gornji deo marmeladom,već samo okolo).
Za glazuru:Rastopiti maslac sa slatkom pavlakom.Skloniti sa vatre i umešati čokoladu za kuvanje te mešati dok se čokolada ne rastopi.Vodu i šećer sipati u zasebnu šerpu,staviti na vatru i mešati dok se šećer ne rastopi.Dodati kiselu pavlaku,izmešati,pa smesu dodati u posudu sa čokoladom.Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.Tortu odmah premazati glazurom-pustiti da glazura pada sa svih strana.Ostaviti da se glazura stegne.
Tortu seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.