0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
250 g krem sira
50 g šećera u prahu C
3 kašike C gustina
50 g kokosa C
2 žumanca
2 kašike brašna
6 belanaca
4 žumanca
30 g šećera u prahu C
2 kašike kakaoa C
2 kašike C gustina
100 g čokolade
1 kašičica praška za pecivo C
1 vanilin šećer C
prstohvat soli
100 g čokolade
3 kašike kisele pavlake
Napravite kuglice od sira tako što ćete pomešati krem sir, 50 grama C šećera u prahu, 3 kašike C gustina i dva žumanca.
Umutite štapnim mikserom i dodajte C kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.
U posudi pomešajte dva žumanca sa C šećerom u prahu i umutite.
Čokoladu istopite na pari pa kad se malo ohladi pomešajte u smesu sa žumancima.
Umutite belanca i dodajte 15 g C šećera u prahu. Polako pomešajte sa smesom od čokolade.
U drugoj posudi pomešajte 2 kašike C kakaoa, 2 kašike C gustina, 1 kašičicu C praška za pecivo, brašno i C vanilin šećer.
Zatim ovu suvu smesu pomešajte s čokoladnom smesom.
Poređajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smesom.
Pecite oko 35 minuta na 180 °C.
Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kisele pavlake.
Napravite kuglice od sira tako što ćete pomešati krem sir, 50 grama C šećera u prahu, 3 kašike C gustina i dva žumanca.
Umutite štapnim mikserom i dodajte C kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.
U posudi pomešajte dva žumanca sa C šećerom u prahu i umutite.
Čokoladu istopite na pari pa kad se malo ohladi pomešajte u smesu sa žumancima.
Umutite belanca i dodajte 15 g C šećera u prahu. Polako pomešajte sa smesom od čokolade.
U drugoj posudi pomešajte 2 kašike C kakaoa, 2 kašike C gustina, 1 kašičicu C praška za pecivo, brašno i C vanilin šećer.
Zatim ovu suvu smesu pomešajte s čokoladnom smesom.
Poređajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smesom.
Pecite oko 35 minuta na 180 °C.
Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kisele pavlake.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.