burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Ruska čokoladna torta sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za kuglice od sira:

250 g krem sira

50 g šećera u prahu C

3 kašike C gustina

50 g kokosa C

2 žumanca

Za biskvit:

2 kašike brašna

6 belanaca

4 žumanca

30 g šećera u prahu C

2 kašike kakaoa C

2 kašike C gustina

100 g čokolade

1 kašičica praška za pecivo C

1 vanilin šećer C

prstohvat soli

Glazura:

100 g čokolade

3 kašike kisele pavlake

Ruska čokoladna torta sa kokosom

Koraci pripreme

Napravite kuglice od sira tako što ćete pomešati krem sir, 50 grama C šećera u prahu, 3 kašike C gustina i dva žumanca.

Umutite štapnim mikserom i dodajte C kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.

U posudi pomešajte dva žumanca sa C šećerom u prahu i umutite.

Čokoladu istopite na pari pa kad se malo ohladi pomešajte u smesu sa žumancima.

Umutite belanca i dodajte 15 g C šećera u prahu. Polako pomešajte sa smesom od čokolade.

U drugoj posudi pomešajte 2 kašike C kakaoa, 2 kašike C gustina, 1 kašičicu C praška za pecivo, brašno i C vanilin šećer.

Zatim ovu suvu smesu pomešajte s čokoladnom smesom.

Poređajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smesom.

Pecite oko 35 minuta na 180 °C.

Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kisele pavlake.

Naši proizvodi

Ruska čokoladna torta sa kokosom

Koraci pripreme

Napravite kuglice od sira tako što ćete pomešati krem sir, 50 grama C šećera u prahu, 3 kašike C gustina i dva žumanca.

Umutite štapnim mikserom i dodajte C kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.

U posudi pomešajte dva žumanca sa C šećerom u prahu i umutite.

Čokoladu istopite na pari pa kad se malo ohladi pomešajte u smesu sa žumancima.

Umutite belanca i dodajte 15 g C šećera u prahu. Polako pomešajte sa smesom od čokolade.

U drugoj posudi pomešajte 2 kašike C kakaoa, 2 kašike C gustina, 1 kašičicu C praška za pecivo, brašno i C vanilin šećer.

Zatim ovu suvu smesu pomešajte s čokoladnom smesom.

Poređajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smesom.

Pecite oko 35 minuta na 180 °C.

Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kisele pavlake.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept