0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Zahteva određeno umeće
40 štanglica
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
40 štanglica
1 pakovanje rozen kora
3 kesice C Pudinga sa ukusom vanilina
750 ml mleka
6 kašika C Šecera u prahu
2 kesice C Vanilin šecera
100 g C Šlag krema sa ukusom vanile
300 g mlevenih oraha
100 g mlevenog keksa
250 g C Šećer u prahu
2 kašike vruće vode
3-4 kapi ekstrata od jagode ili crvene boje
1 kašičica ulja
3-4 kapi limunovog soka
Prvo pripremiti fil.
U odgovarajuću posudu sipati veći deo mleka, šećer, vanilin šećer i staviti na ringlu da se zagreva. U ostatak mleka dodajte pudinga i rastvorite ga, treba da bude bez grudvica.
Sipajte rastvoren puding u ugrejano mleko i mešajte žicom da se skuva. Biće jako gust ali tako treba.
Skuvani puding preručite u drugu posudu da bi se pre ohladio ali ga pokrite providnom folijom da se ne hvatala korica.
Možete puding da ostavite u istoj posudi u kojoj se kuvao a preporuka je da ga preručite.
Posebno umutite šlag krem prema uputstvu sa kesice i kada se puding ohladi sve pomešajte u kompaktnu kremu.
Sada umešajte mlevene orahe i keks. Krem ne sme da bude suv pa zato dozirajte orahe i keks.
Ovim kremom mažite korice koje stavite na tacnu ili dasku.
Kada završite filovanje pokrite sve providnom folijom i stavite preko dasku ili neku knjigu, težine do 1 kg i odložite na hladno mesto.
Sutradan napravite šećernu glazuru.
U činiji pomešajte sve navedene sastojke a boju dozirajte po vašem ukusu. Sve mutite žicom dok masa ne pobeli i postane glatka da se lepo razmazuje. Ako vam se učini da je smesa retka dodajte još šećera.
Nafilovane korice oslobodite folije i prelijte glazurom od šećera.
Ponovo ostavite na hladnom par sati da se glazura stegne.
Prvo pripremiti fil.
U odgovarajuću posudu sipati veći deo mleka, šećer, vanilin šećer i staviti na ringlu da se zagreva. U ostatak mleka dodajte pudinga i rastvorite ga, treba da bude bez grudvica.
Sipajte rastvoren puding u ugrejano mleko i mešajte žicom da se skuva. Biće jako gust ali tako treba.
Skuvani puding preručite u drugu posudu da bi se pre ohladio ali ga pokrite providnom folijom da se ne hvatala korica.
Možete puding da ostavite u istoj posudi u kojoj se kuvao a preporuka je da ga preručite.
Posebno umutite šlag krem prema uputstvu sa kesice i kada se puding ohladi sve pomešajte u kompaktnu kremu.
Sada umešajte mlevene orahe i keks. Krem ne sme da bude suv pa zato dozirajte orahe i keks.
Ovim kremom mažite korice koje stavite na tacnu ili dasku.
Kada završite filovanje pokrite sve providnom folijom i stavite preko dasku ili neku knjigu, težine do 1 kg i odložite na hladno mesto.
Sutradan napravite šećernu glazuru.
U činiji pomešajte sve navedene sastojke a boju dozirajte po vašem ukusu. Sve mutite žicom dok masa ne pobeli i postane glatka da se lepo razmazuje. Ako vam se učini da je smesa retka dodajte još šećera.
Nafilovane korice oslobodite folije i prelijte glazurom od šećera.
Ponovo ostavite na hladnom par sati da se glazura stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.