burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40 štanglica

Rozen torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40 štanglica

Sastojci

1 pakovanje rozen kora

Za fil:

3 kesice C Pudinga sa ukusom vanilina

750 ml mleka

6 kašika C Šecera u prahu

2 kesice C Vanilin šecera

100 g C Šlag krema sa ukusom vanile

300 g mlevenih oraha

100 g mlevenog keksa

Za glazuru:

250 g C Šećer u prahu

2 kašike vruće vode

3-4 kapi ekstrata od jagode ili crvene boje

1 kašičica ulja

3-4 kapi limunovog soka

Rozen torta

Koraci pripreme

Prvo pripremiti fil.

U odgovarajuću posudu sipati veći deo mleka, šećer, vanilin šećer i staviti na ringlu da se zagreva. U ostatak mleka dodajte pudinga i rastvorite ga, treba da bude bez grudvica.

Sipajte rastvoren puding u ugrejano mleko i mešajte žicom da se skuva. Biće jako gust ali tako treba.

Skuvani puding preručite u drugu posudu da bi se pre ohladio ali ga pokrite providnom folijom da se ne hvatala korica.

Možete puding da ostavite u istoj posudi u kojoj se kuvao a preporuka je da ga preručite.

Posebno umutite šlag krem prema uputstvu sa kesice i kada se puding ohladi sve pomešajte u kompaktnu kremu.

Sada umešajte mlevene orahe i keks. Krem ne sme da bude suv pa zato dozirajte orahe i keks.

Ovim kremom mažite korice koje stavite na tacnu ili dasku.

Kada završite filovanje pokrite sve providnom folijom i stavite preko dasku ili neku knjigu, težine do 1 kg i odložite na hladno mesto.

Sutradan napravite šećernu glazuru.

U činiji pomešajte sve navedene sastojke a boju dozirajte po vašem ukusu. Sve mutite žicom dok masa ne pobeli i postane glatka da se lepo razmazuje. Ako vam se učini da je smesa retka dodajte još šećera.

Nafilovane korice oslobodite folije i prelijte glazurom od šećera.

Ponovo ostavite na hladnom par sati da se glazura stegne.

Naši proizvodi

Rozen torta

Koraci pripreme

Prvo pripremiti fil.

U odgovarajuću posudu sipati veći deo mleka, šećer, vanilin šećer i staviti na ringlu da se zagreva. U ostatak mleka dodajte pudinga i rastvorite ga, treba da bude bez grudvica.

Sipajte rastvoren puding u ugrejano mleko i mešajte žicom da se skuva. Biće jako gust ali tako treba.

Skuvani puding preručite u drugu posudu da bi se pre ohladio ali ga pokrite providnom folijom da se ne hvatala korica.

Možete puding da ostavite u istoj posudi u kojoj se kuvao a preporuka je da ga preručite.

Posebno umutite šlag krem prema uputstvu sa kesice i kada se puding ohladi sve pomešajte u kompaktnu kremu.

Sada umešajte mlevene orahe i keks. Krem ne sme da bude suv pa zato dozirajte orahe i keks.

Ovim kremom mažite korice koje stavite na tacnu ili dasku.

Kada završite filovanje pokrite sve providnom folijom i stavite preko dasku ili neku knjigu, težine do 1 kg i odložite na hladno mesto.

Sutradan napravite šećernu glazuru.

U činiji pomešajte sve navedene sastojke a boju dozirajte po vašem ukusu. Sve mutite žicom dok masa ne pobeli i postane glatka da se lepo razmazuje. Ako vam se učini da je smesa retka dodajte još šećera.

Nafilovane korice oslobodite folije i prelijte glazurom od šećera.

Ponovo ostavite na hladnom par sati da se glazura stegne.

Autor

food blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept