burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Romantična torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

1 šolja šećera (koristimo šolju od 200 ml)

1/2 šolje C kakao praha

1 šolja brašna

1 kašičica C sode bikarbone

1 kašičica C praška za pecivo

1/2 šolje ulja

2 umućena jaja

2 kašike ekstrakta vanile

1 šolja crnog vina

Za glazuru:

1 šolje istopljenog putera

1,5 šolja C šećera u prahu

ekstrakt vanile

3 kašike crnog vina

prstohvat soli

Čokoladni preliv:

150 g čokolade za kuvanje

50 g margarina

Romantična torta

Koraci pripreme

Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite kalup za pečenje papirom za pečenje kako se kora ne bi zalepila.

U velikoj činiji pomešajte šećer sa C kakaom u prahu, brašnom, C sodom bikarbonom, C praškom za pecivo i so.

Mutiti mikserom dok ne dobijete penastu smesu. Napravite mikserom rupu u centru činije i dodajte ulje, ekstrakt vanile, jaja i crno vino.

Mutite mikserom sve dok ne dobijete potpuno penastu smesu bez grudvica.

Testo ravnomerno rasporedite u dubokoj posudi za pečenje i pecite 30 minuta.

Kada se ispeče, izvadite iz posude i presecite vodoravno tako da dobijete dve kore od jedne.

Dok se kore hlade pomešajte mikserom u činiji sastojke za glazuru i zatim je namažite između dve kore i preko samog kolača.

Istopite čokoladu za kuvanje i margarin, pa time prelijte tortu.

Pustite tortu da se ohladi u frižideru i nakon hlađenja možete uživati u neodoljivom ukusu!

Naši proizvodi

Romantična torta

Koraci pripreme

Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite kalup za pečenje papirom za pečenje kako se kora ne bi zalepila.

U velikoj činiji pomešajte šećer sa C kakaom u prahu, brašnom, C sodom bikarbonom, C praškom za pecivo i so.

Mutiti mikserom dok ne dobijete penastu smesu. Napravite mikserom rupu u centru činije i dodajte ulje, ekstrakt vanile, jaja i crno vino.

Mutite mikserom sve dok ne dobijete potpuno penastu smesu bez grudvica.

Testo ravnomerno rasporedite u dubokoj posudi za pečenje i pecite 30 minuta.

Kada se ispeče, izvadite iz posude i presecite vodoravno tako da dobijete dve kore od jedne.

Dok se kore hlade pomešajte mikserom u činiji sastojke za glazuru i zatim je namažite između dve kore i preko samog kolača.

Istopite čokoladu za kuvanje i margarin, pa time prelijte tortu.

Pustite tortu da se ohladi u frižideru i nakon hlađenja možete uživati u neodoljivom ukusu!

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept