burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Rokoko torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

Piškota:

8 belanaca

6 žumanaca

200 g šećera

150 g lešnika

100 g brašna

Fil:

200 ml mleka

2 žumanca

200 g lešnika

200 g margarina

30 g C Čvrstina

200 g C Šećera u prahu

2 C Vanilin šećera

Dekoracija:

50 g lešnika

Čokoladne mrvice

Rokoko torta

Koraci pripreme

Piškota:
8 belanaca umutiti sa šećerom tako da se dobie čvrst sneg.

Laganim mešanjem dodavati 6 žumanaca, brašno i mlevene lešnike.

Peći u kalupu prečnika 24cm, na 190°C, 40 minuta.

Kada se piškota ohladi iseći je na 2 dela.

Fil:
150 ml mleka staviti da se greje. Preostalo mleko umutiti sa 2 žumanca, vanilin šećerom i gustinom.

Dobijenu smesu ukuvati u mleko kada provri, pa ostaviti da se ohladi.

Margarin umutiti penasto sa šećerom u prahu, pa dodati postepeno ohlađeni fil i mleveni lešnik.

Nafilovati polovinom fila jednu koru, pa preko staviti drugu.

Preostalim filom premazati celu tortu.

Ukrasiti je čokoladnim mrvicama i lešnikom.

Naši proizvodi

Rokoko torta

Koraci pripreme

Piškota:
8 belanaca umutiti sa šećerom tako da se dobie čvrst sneg.

Laganim mešanjem dodavati 6 žumanaca, brašno i mlevene lešnike.

Peći u kalupu prečnika 24cm, na 190°C, 40 minuta.

Kada se piškota ohladi iseći je na 2 dela.

Fil:
150 ml mleka staviti da se greje. Preostalo mleko umutiti sa 2 žumanca, vanilin šećerom i gustinom.

Dobijenu smesu ukuvati u mleko kada provri, pa ostaviti da se ohladi.

Margarin umutiti penasto sa šećerom u prahu, pa dodati postepeno ohlađeni fil i mleveni lešnik.

Nafilovati polovinom fila jednu koru, pa preko staviti drugu.

Preostalim filom premazati celu tortu.

Ukrasiti je čokoladnim mrvicama i lešnikom.

Autor

food blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept