burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Rođendanska čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za 3 kore:

6 jaja

120 g šećera

120 g brašna

60 g C kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

Fil 1:

500 ml mleka

2 kesice C vanilin šećera

100 g šećera

2 kesice C pudinga od čokolade

250 g margarina

100 g C šećera u prahu

Fil 2 (ganaš):

200 ml slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

150 g mlevenog lešnika

200 ml mleka

50 g C kakaoa

250 g C šlag krema od čokolade

Rođendanska čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa 120 g šećera, dodati žumanca, brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C.

Fil 1:
U 200 ml mleka razmutiti 2 kesice C pudinga od čokolade. Ostatak mleka kuvati sa 100 g šećera i 2 kesice C vanilin šećera.

U vrelom mleku zakuvati razmućen C puding od čokolade. Ohlađen fil umutiti sa prethodno umućenim margarinom i C prah šećerom.

Fil 2:
Slatku pavlaku zagrevati do ključanja, pa otopiti u njoj čokoladu zakuvanje, 50 ml ganaša odvojiti, ostatak ohladiti. Ohlađen ganaš umutiti mikserom.

Skuvati 200 ml mleka sa 50 g C kakaoa, pa mlakim kakaom prelivati ohlađene kore.

Fil1 i fil2 pomešati i dodati 150 g mlevenih lešnika. Filovati kora, fil..

Tortu odbložiti C šlag kremom od čokolade i preliti odvojenim mlakim ganašom (50 ml).

Dekorisati po izboru.

Naši proizvodi

Rođendanska čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa 120 g šećera, dodati žumanca, brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C.

Fil 1:
U 200 ml mleka razmutiti 2 kesice C pudinga od čokolade. Ostatak mleka kuvati sa 100 g šećera i 2 kesice C vanilin šećera.

U vrelom mleku zakuvati razmućen C puding od čokolade. Ohlađen fil umutiti sa prethodno umućenim margarinom i C prah šećerom.

Fil 2:
Slatku pavlaku zagrevati do ključanja, pa otopiti u njoj čokoladu zakuvanje, 50 ml ganaša odvojiti, ostatak ohladiti. Ohlađen ganaš umutiti mikserom.

Skuvati 200 ml mleka sa 50 g C kakaoa, pa mlakim kakaom prelivati ohlađene kore.

Fil1 i fil2 pomešati i dodati 150 g mlevenih lešnika. Filovati kora, fil..

Tortu odbložiti C šlag kremom od čokolade i preliti odvojenim mlakim ganašom (50 ml).

Dekorisati po izboru.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept