0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
6 jaja
120 g šećera
120 g brašna
60 g C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
500 ml mleka
2 kesice C vanilin šećera
100 g šećera
2 kesice C pudinga od čokolade
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
150 g mlevenog lešnika
200 ml mleka
50 g C kakaoa
250 g C šlag krema od čokolade
Kore:
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa 120 g šećera, dodati žumanca, brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C.
Fil 1:
U 200 ml mleka razmutiti 2 kesice C pudinga od čokolade. Ostatak mleka kuvati sa 100 g šećera i 2 kesice C vanilin šećera.
U vrelom mleku zakuvati razmućen C puding od čokolade. Ohlađen fil umutiti sa prethodno umućenim margarinom i C prah šećerom.
Fil 2:
Slatku pavlaku zagrevati do ključanja, pa otopiti u njoj čokoladu zakuvanje, 50 ml ganaša odvojiti, ostatak ohladiti. Ohlađen ganaš umutiti mikserom.
Skuvati 200 ml mleka sa 50 g C kakaoa, pa mlakim kakaom prelivati ohlađene kore.
Fil1 i fil2 pomešati i dodati 150 g mlevenih lešnika. Filovati kora, fil..
Tortu odbložiti C šlag kremom od čokolade i preliti odvojenim mlakim ganašom (50 ml).
Dekorisati po izboru.
Kore:
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa 120 g šećera, dodati žumanca, brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C.
Fil 1:
U 200 ml mleka razmutiti 2 kesice C pudinga od čokolade. Ostatak mleka kuvati sa 100 g šećera i 2 kesice C vanilin šećera.
U vrelom mleku zakuvati razmućen C puding od čokolade. Ohlađen fil umutiti sa prethodno umućenim margarinom i C prah šećerom.
Fil 2:
Slatku pavlaku zagrevati do ključanja, pa otopiti u njoj čokoladu zakuvanje, 50 ml ganaša odvojiti, ostatak ohladiti. Ohlađen ganaš umutiti mikserom.
Skuvati 200 ml mleka sa 50 g C kakaoa, pa mlakim kakaom prelivati ohlađene kore.
Fil1 i fil2 pomešati i dodati 150 g mlevenih lešnika. Filovati kora, fil..
Tortu odbložiti C šlag kremom od čokolade i preliti odvojenim mlakim ganašom (50 ml).
Dekorisati po izboru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.