0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12 belanaca
12 kašika kristal šećera
25 kašika oraha
3 kašike brašna
12 žumanaca
250 g C šećera u prahu
1 kašika kuvane kafe
200 g čokolade
1 margarin
Kore:
Odvojena belanca umutiti u čvrst sneg i dodati šećer. Ručno dodati orahe i brašno.
Peći korice na 140°C 5-8 minuta. Korice treba da budu tanje.
Fil:
Umutiti žumanca i šećer i kuvati na pari. Pred kraj kuvanja dodati 1 kašiku kuvane kafe i čokoladu.
Kada se ohlade žumanca dodati razmućen margarin i filovati kore.
Ukrasiti C šlag kremom.
Kore:
Odvojena belanca umutiti u čvrst sneg i dodati šećer. Ručno dodati orahe i brašno.
Peći korice na 140°C 5-8 minuta. Korice treba da budu tanje.
Fil:
Umutiti žumanca i šećer i kuvati na pari. Pred kraj kuvanja dodati 1 kašiku kuvane kafe i čokoladu.
Kada se ohlade žumanca dodati razmućen margarin i filovati kore.
Ukrasiti C šlag kremom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.