0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
24
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
24
8 komad jaja
8 kašika šećera
8 kašika mlevenih oraha
50 g čokolade
2 kašika brašna
4 komad jaja
4 kašika šećera
3 kašika brašna
1000 ml mleka
200 g šećera
250 g maslaca
250 g mlevenih oraha
6 kašika šećera
50 g čokolade za kuvanje
100 ml mleka
200 g čokolade
4 kašika ulja
100 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
160 ml mleka
Kremasta, čokoladna i dekorativna torta.
Pomešati čvrstin sa kristal šećerom i malo hladnog mleka oduzetog od 1l i umešati u glatku smesu. Ostatak mleka staviti da provri i kad provri smanjiti temperaturu i skuvati smesu od čvrstina. Na kraju umešati vanilin šećer. Prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se skroz ohladi. Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu pa uz stalno mućenje dodati postepeno, kašiku po kašiku, ohlađenu cicvaricu od čvrstina i umutiti u glatku kremu.
Potreban vam je četvrtasti pleh dimenzija 32x21cm. Ispeći dve kore. U jednu koru ide: 4 jajeta, 4 kašike šećera, 4 kašike mlevenih oraha, 1.5 kašika kakaa, 25g rendane čokolade i 1 kašika brašna. Žumanca odovojiti od belanaca pa prvo umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, postepeno dodati žumanca, pa onda umešati mlevene orahe, rendanu čokoladu i na kraju kakao i brašno.
Kore peći u plehu na pek papiru u zagrejanoj rerni na 180stC 15-18 minuta.
Potrebna vam je okrugla tepsijica prečnika 18-20cm. Odvojiti belanca od žumanaca pa prvo umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, postepeno dodati žumanca i na kraju umešati brešno. Kore peći u plehu na podmazanom pek papiru u zagrejanoj rerni na 180stC oko 12 minuta. Pečene kore prekriti blago navlaženom krpom (preko tepsije, ne direktno na koru) da tako stoje do filovanja.
Pomešati mlevene orahe sa šećerom pa popariti vrelim mlekom. Dodati otopljenu čokoladu i vanilin šećer i lepo izmešati.
Žute kore preseći na 8 jednakih delova tako da od dve kore ukupno dobijete 16 trouglića.
Žute kore premazati crnim kremom pa izdvojiti trouglić po trouglić i smotati u rolnicu, ali od vrha prema širem kraju, suprotno od motanja kiflica.
Crnu koru premazati sa malo manje od polovine belog krema pa odozgo poređati smotane rolnice punjene crnim kremom.
Ostatkom belog krema popunite prostor između rolnica i preko njih.
Odozgo stavite drugu koru.
Na laganoj vatri otopite izlomkanu čokoladu pomešanu sa uljem uz povremeno mešanje i glazuru prelijte preko torte. Kad se glazura stegne tortu nafilujte sa strane i dekorišite odozgo belom šlag kremom umućenom sa mlekom.
Ostavite tortu da odstoji preko noći da se stegne i upiju ukusi. Pre služenja ostavite je oko pola sata na sobnoj temperaturi i secite je zagrejanim nožem da čokoladna glazura ne bi ispucala pri sečenju.
Kremasta, čokoladna i dekorativna torta.
Pomešati čvrstin sa kristal šećerom i malo hladnog mleka oduzetog od 1l i umešati u glatku smesu. Ostatak mleka staviti da provri i kad provri smanjiti temperaturu i skuvati smesu od čvrstina. Na kraju umešati vanilin šećer. Prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se skroz ohladi. Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu pa uz stalno mućenje dodati postepeno, kašiku po kašiku, ohlađenu cicvaricu od čvrstina i umutiti u glatku kremu.
Potreban vam je četvrtasti pleh dimenzija 32x21cm. Ispeći dve kore. U jednu koru ide: 4 jajeta, 4 kašike šećera, 4 kašike mlevenih oraha, 1.5 kašika kakaa, 25g rendane čokolade i 1 kašika brašna. Žumanca odovojiti od belanaca pa prvo umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, postepeno dodati žumanca, pa onda umešati mlevene orahe, rendanu čokoladu i na kraju kakao i brašno.
Kore peći u plehu na pek papiru u zagrejanoj rerni na 180stC 15-18 minuta.
Potrebna vam je okrugla tepsijica prečnika 18-20cm. Odvojiti belanca od žumanaca pa prvo umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, postepeno dodati žumanca i na kraju umešati brešno. Kore peći u plehu na podmazanom pek papiru u zagrejanoj rerni na 180stC oko 12 minuta. Pečene kore prekriti blago navlaženom krpom (preko tepsije, ne direktno na koru) da tako stoje do filovanja.
Pomešati mlevene orahe sa šećerom pa popariti vrelim mlekom. Dodati otopljenu čokoladu i vanilin šećer i lepo izmešati.
Žute kore preseći na 8 jednakih delova tako da od dve kore ukupno dobijete 16 trouglića.
Žute kore premazati crnim kremom pa izdvojiti trouglić po trouglić i smotati u rolnicu, ali od vrha prema širem kraju, suprotno od motanja kiflica.
Crnu koru premazati sa malo manje od polovine belog krema pa odozgo poređati smotane rolnice punjene crnim kremom.
Ostatkom belog krema popunite prostor između rolnica i preko njih.
Odozgo stavite drugu koru.
Na laganoj vatri otopite izlomkanu čokoladu pomešanu sa uljem uz povremeno mešanje i glazuru prelijte preko torte. Kad se glazura stegne tortu nafilujte sa strane i dekorišite odozgo belom šlag kremom umućenom sa mlekom.
Ostavite tortu da odstoji preko noći da se stegne i upiju ukusi. Pre služenja ostavite je oko pola sata na sobnoj temperaturi i secite je zagrejanim nožem da čokoladna glazura ne bi ispucala pri sečenju.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.