0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
600 g mlevenog keksa
1 margarin
50 g C šećera u prahu
200 ml soka od pomorandže
100 g seckanih oraha
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
7 kašika šećera
100 g crne čokolade za kuvanje
1 C vanilin šećer
3 kesice C šlag krema
300 ml kisele vode
Prvi sloj:
Margarin sobne temperature (125 g) penasto umutiti sa C šećerom u prahu. Dodati mleveni keks i sok od pomorandže i sve dobro sjediniti.
Drugi sloj:
2 C pudinga od vanile pomešati sa dve kašike šećera i malo mleka. Ostatak mleka i šećera prokuvati i kada provri, zakuvati puding. Dodati 125 g margarina i 1 C vanilin šećer. Dobro sjediniti i masu podeliti na dva dela.
Treći sloj:
U 1/2 smese dodati 100 g čokolade i izmešati.
Prvi sloj od mlevenog keksa rasporediti na dnu kalupa (20x30), posuti seckanim orasima i odmah nakon toga rasporediti drugi sloj (polovinu žutog fila) i preko njega treći sloj (fil sa čokoladom).
Dekorisati C šlag kremom (umutiti sa 300 ml kisele vode).
Prvi sloj:
Margarin sobne temperature (125 g) penasto umutiti sa C šećerom u prahu. Dodati mleveni keks i sok od pomorandže i sve dobro sjediniti.
Drugi sloj:
2 C pudinga od vanile pomešati sa dve kašike šećera i malo mleka. Ostatak mleka i šećera prokuvati i kada provri, zakuvati puding. Dodati 125 g margarina i 1 C vanilin šećer. Dobro sjediniti i masu podeliti na dva dela.
Treći sloj:
U 1/2 smese dodati 100 g čokolade i izmešati.
Prvi sloj od mlevenog keksa rasporediti na dnu kalupa (20x30), posuti seckanim orasima i odmah nakon toga rasporediti drugi sloj (polovinu žutog fila) i preko njega treći sloj (fil sa čokoladom).
Dekorisati C šlag kremom (umutiti sa 300 ml kisele vode).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.