burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16-20

Prevrnuta torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16-20

Sastojci

2 jaja

12 kašika C šećera u prahu

12 kašika mleka

12 kašika brašna

3 kašike C kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

Fil:

1 l mleka

1 margarin

100 g čokolade za kuvanje

100 g C kakaoa

15 kašika C šećera u prahu

100 g mlevenih oraha

Prevrnuta torta

Koraci pripreme

Umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

U kalupu za tortu staviti papir za pečenje na dnu i od smese ispeći 3 kore na temperatori 180 stepeni 5-8 minuta.

Fil:
Sve sastojke za fil sipati u šerpu od 5 kg i kada smesa proključa kuvati uz stalno mešanje dok se smesa ne smanji na pola. Prohladiti smesu.

Kalup u kom smo pekli kore obložimo samolepljivom folijom, zatim sipamo 4 smese, pa stavimo prvu koru, zatim fil, i tako do zadnje kore.

Preko treće kore ne stavljamo fila. Staviti u frižider preko noći.

Sledećeg dana skinuti obruč od kalupa, a tortu prevrnuti tako da kora koja je bila odozgo bude prva.

Preko torte možete posuti mlevene orahe.

Naši proizvodi

Prevrnuta torta

Koraci pripreme

Umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

U kalupu za tortu staviti papir za pečenje na dnu i od smese ispeći 3 kore na temperatori 180 stepeni 5-8 minuta.

Fil:
Sve sastojke za fil sipati u šerpu od 5 kg i kada smesa proključa kuvati uz stalno mešanje dok se smesa ne smanji na pola. Prohladiti smesu.

Kalup u kom smo pekli kore obložimo samolepljivom folijom, zatim sipamo 4 smese, pa stavimo prvu koru, zatim fil, i tako do zadnje kore.

Preko treće kore ne stavljamo fila. Staviti u frižider preko noći.

Sledećeg dana skinuti obruč od kalupa, a tortu prevrnuti tako da kora koja je bila odozgo bude prva.

Preko torte možete posuti mlevene orahe.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept