0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
7 komad belanca
100 g mleveni lešnik
100 g mleveni badem
1 kašika brašno
7 komad žumanca
100 g čokolada za kuvanje
100 g mleveni lešnik
250 g maslac
150 ml slatka pavlaka
50 g bela čokolada
Zavolećete je na prvi zalogaj.
Za kore:Ulupati belanca sa C šećerom u prahu u čvrst šam.Umešati brašno,mleveni lešnik,mleveni badem i C kakao.Sve lepo sjediniti i od ove smese ispeći tri kore.Pečene kore ostaviti da se ohlade.
Za braon fil:Žumanca i C šećer u prahu umutiti mikserom te skuvati na pari.Dodati maslac,čokoladu za kuvanje i ukuvati.Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre,umešati mleveni lešnik i ostaviti da se ohladi.
Za beli fil:Čvrsto umutiti slatku pavlaku sa C šećerom u peahu.Dodati otopljenu belu čokoladu te izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Finalni postupak:Na tacnu staviti koru,naneti braon fil,pa beli fil.Zatim preklopiti drugom korom,naneti braon fil,pa beli fil i na kraju staviti treću koru.Tortu dekorisati po svom izboru.Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
Zavolećete je na prvi zalogaj.
Za kore:Ulupati belanca sa C šećerom u prahu u čvrst šam.Umešati brašno,mleveni lešnik,mleveni badem i C kakao.Sve lepo sjediniti i od ove smese ispeći tri kore.Pečene kore ostaviti da se ohlade.
Za braon fil:Žumanca i C šećer u prahu umutiti mikserom te skuvati na pari.Dodati maslac,čokoladu za kuvanje i ukuvati.Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre,umešati mleveni lešnik i ostaviti da se ohladi.
Za beli fil:Čvrsto umutiti slatku pavlaku sa C šećerom u peahu.Dodati otopljenu belu čokoladu te izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Finalni postupak:Na tacnu staviti koru,naneti braon fil,pa beli fil.Zatim preklopiti drugom korom,naneti braon fil,pa beli fil i na kraju staviti treću koru.Tortu dekorisati po svom izboru.Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.