burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Pralina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

7 komad belanca

200 g C Šećer u prahu

100 g mleveni lešnik

100 g mleveni badem

1 kašika brašno

1,5 kašika C Kakao prah

Za braon fil:

7 komad žumanca

200 g C Šećer u prahu

100 g čokolada za kuvanje

100 g mleveni lešnik

250 g maslac

Za beli fil:

150 ml slatka pavlaka

2 kašika C Šećer u prahu

50 g bela čokolada

Pralina torta

Zavolećete je na prvi zalogaj.

Koraci pripreme

1

Za kore:Ulupati belanca sa C šećerom u prahu u čvrst šam.Umešati brašno,mleveni lešnik,mleveni badem i C kakao.Sve lepo sjediniti i od ove smese ispeći tri kore.Pečene kore ostaviti da se ohlade.

2

Za braon fil:Žumanca i C šećer u prahu umutiti mikserom te skuvati na pari.Dodati maslac,čokoladu za kuvanje i ukuvati.Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre,umešati mleveni lešnik i ostaviti da se ohladi.

3

Za beli fil:Čvrsto umutiti slatku pavlaku sa C šećerom u peahu.Dodati otopljenu belu čokoladu te izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

4

Finalni postupak:Na tacnu staviti koru,naneti braon fil,pa beli fil.Zatim preklopiti drugom korom,naneti braon fil,pa beli fil i na kraju staviti treću koru.Tortu dekorisati po svom izboru.Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Pralina torta

Zavolećete je na prvi zalogaj.

Koraci pripreme

1

Za kore:Ulupati belanca sa C šećerom u prahu u čvrst šam.Umešati brašno,mleveni lešnik,mleveni badem i C kakao.Sve lepo sjediniti i od ove smese ispeći tri kore.Pečene kore ostaviti da se ohlade.

2

Za braon fil:Žumanca i C šećer u prahu umutiti mikserom te skuvati na pari.Dodati maslac,čokoladu za kuvanje i ukuvati.Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre,umešati mleveni lešnik i ostaviti da se ohladi.

3

Za beli fil:Čvrsto umutiti slatku pavlaku sa C šećerom u peahu.Dodati otopljenu belu čokoladu te izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

4

Finalni postupak:Na tacnu staviti koru,naneti braon fil,pa beli fil.Zatim preklopiti drugom korom,naneti braon fil,pa beli fil i na kraju staviti treću koru.Tortu dekorisati po svom izboru.Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept